Chinezii de la Xpeng își întăresc poziția în Europa. Vor lansa două electrice noi în februarie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 27.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Xpeng continuă extinderea în Europa. De această dată, marca asiatică promite lansarea a două modele cu zero emisii în 3 februarie.

În urmă cu 3 ani, constructorul chinez Xpeng a pătruns pe piața europeană cu SUV-ul compact G3. Între timp, marca asiatică s-a tot extins pe Bătrânul Continent anunțându-și prezența în Olanda, Suedia și Danemarca.

Acum, Xpeng mai face un pas important și anunță lansarea a două modele noi, cu zero emisii, în Europa. Evenimentul urmează să aibă loc în 3 februarie.

Din câte putem deduce din imaginea teaser publicată pe contul oficial de Twitter, Xpeng intenționează să aducă pe Bătrânul Continent sedanul P7 și crossover-ul G9.

Primul va avea și o versiune echipată cu două motoare electrice și tracțiune integrală, care va oferi o autonomie de până la 470 de kilometri. În Norvegia va fi disponibilă și o versiune cu roți motrice spate și ceva mai multă autonomie: 530 de kilometri.

În 2023, Xpeng va deschide mai multe centre pe continentul european. Primul dintre ele va deveni operațional luna viitoare în Norvegia. Tot în februarie va fi gata și cel din Olanda, dar acesta va fi deschis de abia în al doilea trimestru al anului.

Vor urma apoi centrele din Suedia și Danemarca.

via Xpeng Motors

Comentarii (6)

  • Mircea
    Norvegia, Olanda, Suedia, Danemarca.
    Cumva tarile astea sunt mai in nord si masinile electrice ar trebui sa aiba probleme cu bateria cand e rece afara???
    Intreb si eu din curiozitate.
    Si cumva tarile astea au deja experienta peste 8-10 ani cu masinile electrice ca sa stie mai bine decat romanii cam cum sta treaba?
    4 1
  • Mircea Badea
    asa, chinezii mei...acum nu peste ani ca altii...daca e la pret bun atunci perfect. si servisare ieftina pe alibaba etc, desi nu prea e cazul la electrice. totusi aicisa trebuie masini mai mici, de oras, hatch, sedan compact etc..
    0 0
  • @inexorabil
    beneluxul si nordul sunt in varful vestului...daca vrei sa treci de 8 clase iti recomand olanda de exemplu..
    0 0
  • @inexorabil
    bos, esti inchis la minte, lumina electrica vine si din vest si din est, e clara calea!
    1 0
  • O sa-și ia țeapă in Europa. Cel mai probabil vor reuși sa vândă ceva in prima fază dar nu vor face mare scofală mai ales cu Electricele. Plus ca au ajuns prea târziu… vânzările pe electrice vor scădea :)
    0 2
  • @dutzu
    teapa exact ca springul? vanzari peste predictii?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru