Chinezii de la Xpeng promit un rival pentru Tesla Model Y

de Tiberiu Safta
Luni, 29.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză Xpeng Motors va lansa două modele electrice noi în 2023. Unul dintre acestea promite să fie un viitor rival pentru Tesla Model Y.

Tesla Model Y, crossover-ul compact al mărcii americane, va avea un nou rival provenit din China. Mai exact, compania Xpeng Motors se pregătește să lanseze două modele electrice noi în 2023, iar unul dintre acestea promite să fie chiar un rival pentru Model Y.

Din informațiile existente, Brian Gu, șeful mărcii chineze, a precizat că cele două modele se vor situa în segmentele B, respectiv C. Mașina mai mare nu va fi o compactă obișnuită, deoarece Xpeng a precizat că aceasta va fi un SUV. În prezent, Xpeng are doar un singur model în segmentul B. Acesta se numește P7 și este un sedan.

Între timp, SUV-ul G9 este încadrat în categoria SUV-urilor compacte. Astfel, compania chineză va avea două astfel de SUV-uri începând din 2023.

Xpeng este o companie relativ nouă în lumea auto. Primul model a fost lansat în 2018, iar compania este prezentă și în unele piețe din Europa, cum ar fi: Olanda, Norvegia, Danemarca și Suedia. În luna iunie a acestui an, Xpeng a atins pragul de 200.000 de mașini produse în total, la 8 luni după ce a reușit să atingă pragul de 100.000 de vehicule construite de la fondare.

Modelul Xpeng P5 este disponibil în piețele europene menționate anterior.

Acesta este un sedan electric cu un motor de 214 cai putere și cu un acumulator de 66 kWh.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Mă bufneşte râsul...

    Ce mint vesticii la reclamă, dar chinezii mint cu neruşinare...

    Aveau maşini acum 2-3 ani cu 600-700 km autonomie cică... Minciuni gogonate.

    Da, pot face şi vine în China acolo, la preţ de dumping, în rest.... slabe speranţe
    3 8
  • au 600-700 de km in China... in Europa au vreo 400. Se stie ca km in China sunt mai mici ca astia de la noi... ca si ei e mai mici.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru