Cine a zis că nu există tuning pentru Volvo? Noile S90 și V90 primesc mai multă putere pe versiunea D5

de Bogdan Mirică
Luni, 18.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo S90 și V90 au primit ceva mai multe resurse pentru motorul diesel de 2.0 litri, instalat pe versiunea D5.

Fiecare producător premium are un tuner dedicat gamei sale. Chiar și Volvo, privit întotdeauna ca un brand cuminte, axat pe confort. Tunerul de casă al suedezilor se numește Heico și este de origine germană. Lansarea noilor modele S90 și V90 nu-i puteau lăsa fără reacție pe cei de la Heico, gata să le ofere clienților și un pachet de tuning.

Gama de motorizări ale celor două modele scandinave include unități cu puteri cuprinse între 251 și 316 cai pentru cei care aleg benzina. Cei care preferă dieselul pot opta între unități care încep de la 187 de cai și ajung la 232 de cai putere.

Heico și-a dorit însă mai multă putere pentru agregatele pe motorină și a dezvoltat un kit care se numește e.motion și este dedicat versiunii D5. Acesta urcă puterea motorului până la 258 de cai putere și cuplul până la 520 de Nm. Asta, deși este folosit un motor turbodiesel de numai 2.0 litri, cu patru cilindri.

Esential 258 de cai putere oferă dieselul D5 după tratamentul Heico.
Costul acestui pachet de putere este de 2425 de euro și include instalarea, care se poate face la orice dealer Volvo.
Heico susține că cei 23 de cai putere în plus nu vor afecta emisiile și consumul versiunii D5.

Kitul de putere este doar un prim pas pe care îl face tunerul german. Pe viitor sunt așteptate și alte pachete, pentru motorizările D4, T5, T6 și T8.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru