Citroen anunță ofensiva pentru SUV-uri: C3 Aircross și C5 Aircross vor sosi în Europa până în 2018 alături de noua generație C5

de Daniel Popescu
Joi, 13.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va lansa noul SUV compact C3 Aircross în acest an, iar modelul va fi urmat de "fratele" mai mare C5 Aircross în 2018. Noua generație C5 va fi de asemenea dezvăluită în luna aprilie la Shanghai.

Salonul Auto de la Shanghai care își va deschide porțile la jumătatea lunii aprilie va avea o importanță majoră pentru Citroen, care mizează pe piața chineză pentru a-și crește vânzările globale.

Constructorul francez a confirmat lista de concepte și modele pe care le va expune, iar printre ele figurează și noul SUV Citroen C5 Aircross. Francezii au publicat în urmă cu o lună primele schițe cu acesta, iar acum oferă și câteva detalii suplimentare.

Astfel, Citroen C5 Aircross va fi primul model al constructorului care va beneficia de noua suspensie hidraulică cu sistem Progressive Hydraulic Cushions, care permite "filtrarea imperfecțiunilor drumurilor", fiind astfel adecvat pentru drumurile cu gropi sau denivelări. Modelul va fi lansat pe piața chineză în a doua jumătate a anului, iar lansarea comercială în Europa va avea loc la sfârșitul lui 2018.

Urmareste Automarket
De asemenea, producătorul a confirmat că versiunea de serie a conceptului C-Aircross (foto), anunțat la Salonul Auto de la Geneva, va primi numele C3 Aircross în versiunea de serie, iar lansarea în Europa este planificată pentru finalul lui 2017.

Nu în ultimul rând, noua generație Citroen C5 va fi prezentată în premieră mondială în China și va beneficia de lumini LED de zi, în timp ce blocurile optice spate vor fi LED și vor avea 4 module distincte pentru a produce o semnătură cât mai originală.

La interior, noul C5 va fi echipat cu un display de 8 inch, iar printre sistemele de asistență disponibile se vor număra monitorizarea unghiurilor moarte, menținerea benzii și un sistem de prevenire a coliziunilor.

Via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru