Citroen lansează în 2014 un rival pentru Duster

de Mircea Meșter
Miercuri, 25.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un SUV încadrat între segmentele B şi C care-şi propune să ofere strictul necesar clienţilor şi să vină pe piaţă la un preţ accesibil. Aceasta este descrierea modelului care va deriva din Citroen Cactus Concept şi care va fi lansat în 2014.

Esential 5 februarie 2014 este ziua prezentării versiunii de serie a conceptului Cactus.
După ce Citroen şi Peugeot au inaugurat gama de modele accesibile care are rolul de a mai tăia din elanul gamei Dacia prin modelele C-Elysee şi 301, povestea merge mai departe pentru gama C a celor de la Citroen. După prezentarea la Frankfurt a conceptului Cactus, care prezenta un SUV de segment mic, marca franceză a decis să producă în serie noul model, ceea ce înseamnă că Duster va avea în primăvara anului viitor un rival care vine din curtea celor de la Citroen.

Prezentarea oficială a imaginilor noului model va avea loc în 5 februarie 2014, data fiind aleasă pentru că celebrează atât 136 de ani de la naşterea lui Andre Citroen, cât şi lansarea gamei moderne DS, care anul viitor împlineşte 5 ani.

Conform unor declaraţii oferite pentru Autocar de Pierre Monferrini, responsabilul gamei C de la Citroen, versiunea de serie a modelului îşi va propune să ofere o alternativă accesibilă la modelele asemănătoare de pe piaţă.

Astfel, particula "Cactus" va evidenţia modelele entry din gamă. Astfel, noul model nu va fi construit pe noua platormă EMP2, dezvoltată de francezi pentru a găzdui construcţia noului C4 Picasso, ci pe una veche. "Problema nu este platforma, ci masa proprie a maşinii, consumul şi emisiile de CO2, pentru că vorbim de clienţi care vor să ştie cât îi costă maşina", spune Monferrini în interviul acordat publicaţiei britanice.

Conform oficialului mărcii franceze, versiunea de serie va păstra designul general şi o serie de particularităţi ale conceptului, printre elemenele care-şi vor face loc pe modelul de producţie numărându-se scaunele frontale unite de tip banchetă pentru versiunile cu transmisii automate şi stâlpul "plutitor" al lunetei.

Comentarii (10)

  • Daca PSA ar monta un amarat de sistem de navigatie pe 301 si pe C-Elysee, ar putea salta un pic vanzarile. Nu cred ca ar saraci prea mult actionarii, dimpotriva.
    10 2
  • Daca va arata asa la final va fi bye bye Duster!
    7 20
  • CCactus
    Arata bine... e concurență,deci progres.
    8 1
  • Le urez MUUUULT succes, vor avea nevoie!
    10 3
  • daca va avea 5 stele, bye bye Duster :)
    6 15
  • Dava va avea 5 stele, materiale de calitate mai buna, dotari mai multe, piese mai rezistente, va fi mai scump decat Dusterul. Ii va face concurenta, poate ca-i va mai lua din clienti, dar nicidecum nu-l va elimina de pe piata. Mai mult decat atat, daca in competitia cu Dusterul, SUV -ul Citroen va avea rezultatele lui C-Elysee in cea cu Loganul, se poate spune ca acest proiect nu va depasi stadiul de speranta.

    Ceea ce nu inteleg marii producatori este faptul ca o marca low-cost nu poate fi concurata decat tot de una low-cost. Niciodata marile companii nu-si vor pune siglele pe niste masini eminamente low-cost existand teama sa nu se faca de ras. Din acest motiv Nissam vrea sa reactiveze Datsun si Fiat intentioneaza sa faca acelasi lucru cu Autobianchi. Pentru ca atunci cand masina low-cost apare sub un alt brand poate fi facuta cat mai ieftina, poti sa o dotezi cu o platforma veche, ceea ce niciodata nu vei putea face cu o masina care poarta insusi numele concernului. Prin urmare daca cei de la PSA vor sa concureze Dusterul, in opinia mea ar trebuI sa o faca sub un alt brand. Simca sau Talbot, nume pe care le au in ograda proprie, ar putea fi doar doua dintre idei.
    12 0
  • @Misha
    Datsun DEJA se comercializeaza pe piata in Asia, pe cand Autobianchi e doar un vis frumos al italienilor.
    4 0
  • Care-i fata si care-i spatele ?!!
    5 0
  • @@@Misha

    Corect. In ceea ce priveste Datsun, citisem ce se doreste o relansare in Europa (Rusia).
    1 0
  • O mare... varza!
    Citroen lanseaza rival pentru Dacia, Citroen lanseaza rival pentru Renault, Citroen lanseaza rival pentru Mercedes...adica haos total la PSA. Nu au absolut nicio directie ! Se stie: cand te imprastii in 1000 de parti, nu faci nimic...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru