Citroen lansează versiunea electrică a utilitarei SpaceTourer: motor de 136 CP și autonomie de până la 330 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Vineri, 12.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a publicat primele imagini și detalii referitoare la utilitara electrică e-SpaceTourer. Modelul va fi disponibil începând cu acest an și va putea fi comandat în versiuni cu autonomie de 230 de kilometri sau 330 de kilometri.

În urmă cu câteva zile, Peugeot a prezentat versiunea electrică a utilitarei de persoane Traveller. Acum a venit rândul colegilor de Alianță de la Citroen să aducă sub lumina reflectoarelor noul e-SpaceTourer.

Versiunea electrică a utilitarei de persoane va fi disponibilă în versiuni cu până la nouă locuri și are la bază arhitectura EMP2.

Singurele diferențe pregătite pentru exterior sunt grila frontală nouă, logo-ul "ë" și portul pentru reîncărcarea bateriei amplasat pe aripa față.

Versiunea de bază a lui Citroen e-SpaceTourer va fi oferită cu o baterie cu o capacitate de 50 kWh formată din 18 module individuale. Pentru versiunea de top, francezii au pregătit o baterie de 75 kWh formată din 27 de module.

Acumulator de 50 kWh va fi oferit pe versiunile de caroserie XS (4.6 metri), M (4.95 metri) și XL (5.3 metri), în timp ce bateria de 75 kWh va fi disponibilă doar pe versiunile M și XL.

Utilitara de persoane pregătită de Citroen va fi echipată cu un motor electric de 100 kW (136 CP) și 260 Nm.

Conform oficialilor francezi, viteza de top a fost limitată la 130 km/h, iar autonomia calculată conform standardului WLTP ajunge până la 230 de kilometri (cu bateria de 50 kWh), respectiv 330 de kilometri (cu bateria de 75 kWh).

Odată cu lansarea lui e-SpaceTourer, producătorul din Hexagon introduce trei moduri noi de rulare: Eco, Normal și Power. În modul Normal, motorul va livra 80 kW (109 CP) și 210 Nm, iar utilitara electrică va oferi un mix între eficiență și performanță. În modul Power accentul este pus pe livrarea performanțelor, în timp ce în modul Eco motorul electric va oferi doar 82 CP și 190 Nm, astfel încât utilitara să ofere eficiență maximă.

La fel ca în cazul lui Peugeot e-Traveller, bateria lui Citroen e-SpaceTourer va putea fi încărcată la prize rapide cu o putere de până la 100 kW. În acest caz, o sesiune de încărcare până la 80% din capacitatea bateriei va dura 30 de minute (45 de minute pentru varianta cu baterie 75 kWh). De asemenea, e-SpaceTourer va putea fi încărcat și la prize cu puteri de 7.4 kW, respectiv 11 kW.

Citroen a pregătit pentru e-SpaceTourer patru versiuni de echipare: Feel, Shine, Business și Business Lounge.

Versiunea electrică a utilitarei Citroen va putea fi echipată cu până la 15 sisteme de siguranță și asistare.

Printre altele, francezii oferă următoarele echipamente: sistem de frânare de urgență, head-up display, portiere cu deschidere "hands-free", sistem de avertizare cu privire la schimbarea benzii de rulare, cameră video pentru mersul cu spatele cu funcție Top Rear Vision, sistem pentru monitorizarea unghiului mort și un sistem pentru monitorizarea șoferului. În plus, e-SpaceTourer va fi echipat și cu un sistem de infotainment cu ecran central de 7 inch și conectivitate Apple CarPlay și Android Auto.

Vânzările noului Citroen e-SpaceTourer vor demara până la finalul anului curent.

Comentarii (1)

  • Ăsta e bun probabil să cari oamenii la muncă prin oraș sau pe la diverse întâlniri de business tot prin oraș. Cu autonomiile alea iese complet din calcul pentru o mașină de familie de drum lung.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru