Clasicul Porsche 911 renaște cu un motor de 550 de cai putere și șasiu din fibră de carbon

de Tiberiu Safta
Marti, 22.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania germană Ruf a prezentat o reinterpretare modernă a clasicului Porsche 911 cu motor răcit cu aer. Noul model, produs doar într-un singur exemplar, primește un motor de 550 de cai putere și un șasiu din fibră de carbon.

În cadrul evenimentului Monterey Car Week din California, compania germană Ruf, cea care a creat legendarul model CTR Yellowbird, a adus un omagiu special pentru clasicul Porsche 911. Noul model, botezat simplu Tribute, este produs în doar un singur exemplar și primește o serie de noutăți tehnice și vizuale.

Pe partea tehnică, noul Ruf Tribute aduce un motor boxer de 3.6 litri cu 6 cilindri și răcit cu aer, creat integral de către compania germană. Motorul este unul special, deoarece este conceput chiar de către șeful companiei Alois Ruf jr, care este și fiul fondatorului mărcii. Propulsorul primește două turbocompresoare, valve cu sincronizare variabilă, sistem de ungere cu carter uscat și tehnologie cu 4 came și 3 valve, o premieră pentru un motor răcit cu aer, potrivit Ruf.

Același motor mai primește și două intercoolere, valve hidraulice reglabile, clapetă de accelerație de tip fly-by-wire, inducție de rezonanță în două etape și două catalizatoare.

Rezultatul este 550 de cai putere la o turație de 6750 rpm și un cuplu de 750 Nm. Din păcate, Ruf nu a dezvăluit performanțele noului model unicat.

Alături de noul motor, Ruf Tribute primește un șasiu din fibră de carbon, un roll-cage și suspensie cu brațe duble pentru toate roțile și cu tije de împingere.

La nivel vizual, exemplarul unicat este vopsit într-o culoare măslinie, iar aici putem vedea și jante cu un design unic și vopsite într-o nuanță de auriu. În locul unor mânere tradiționale avem mânere retractabile montate în portiere, în timp ce farurile și stopurile conțin o semnătură luminoasă nouă.

Ruf nu a dezvăluit prețul noului model și nici nu se cunoaște dacă acesta ar urma să fie construit în mai multe exemplare.

via Ruf

Comentarii (2)

  • Renaşte ca să polueze iremediabil mai mult, mai mult,...

    Bleah
    1 22
  • Seriff
    @Mike mai mult decat poluezi tu nu are cum.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru