Clienţii români ai lui Porsche 911 sunt mai tineri decât cei de pe pieţele mature ale mărcii

de Mircea Meșter
Vineri, 04.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii care se orientează spre un Porsche 911 în România au o vârstă medie mai coborâtă decât în restul pieţelor pe care activează marca.

Regiunea central-est europeană a vândut anul trecut aproape 4000 de unităţi Porsche, iar acesta este un număr destul de mare în lumea Porsche. Marca noastră are 16 zone de vânzări stabilite la nivel mondial, iar zona central-est europeană se află pe poziţia a opta. Vorbim, deci, de o piaţă medie ca mărime.

Marcus Eckermann
Director Porsche Central Eastern Europe
Clienţii români ai mărcii Porsche nu sunt foarte diferiţi ca profesie şi venituri de clienţii din restul lumii ai mărcii germane, însă vârsta oamenilor care conduc 911 în România este ceva mai scăzută decât în cazul pieţelor mature ale mărcii. Informaţia ne-a fost oferită de Marcus Eckermann, directorul biroului central-est european al mărcii Porsche, într-un interviu acordat la deschiderea oficială a primului Centru Porsche din România.

"În Germania, 90% dintre cumpărătorii lui 911 sunt bărbaţi, media de vârstă e de 50 de ani. În România, majoritatea clienţilor sunt de asemenea bărbaţi, poate în proporţie chiar mai mare de 90%, însă ei sunt ceva mai tineri.

Celelalte elemente - profesie, venituri - sunt comparabile", a spus Marcus Eckermann în seara în care în România au fost lansat noul 911 Turbo şi Turbo S, versiunile de 520, respectiv 560 CP ale sportivei din Stuttgart. 

CLIENŢII ASEMĂNĂTORI IMPLICĂ SERVICII IDENTICE

Conform oficialului Porsche, această relativă omogenitate a clienţilor la nivel mondial duce la obligaţia măcrcii de a oferi servicii de calitate înaltă în fiecare ţară în care este prezent brandul din Stuttgart: "Clienţii noştri sunt conştienţi de nivelul serviciilor din ţările dezvoltate şi se aşteaptă să primească aceeaşi atenţie din partea mărcii şi în ţara lor. Din acest motiv trebuie să ne asigurăm că avem aceleaşi standarde în ceea ce priveşte showroom-ul, produsele şi service-ul general, evitând astfel să oferim servicii premium într-o ţară şi servicii de clasă inferioară în altă ţară. În aceste condiţii, noul Porsche Center din Bucureşti se află la nivelul oricărui complex de acest tip din lume.

Pentru că acest nivel este obligatoriu pentru Porsche".

Un aspect important al lumii Porsche este relaţia dintre clienţii mărcii, pe care Porsche o consideră una care se apropie de cea dintre membrii unei familii: "La evenimentele noastre, atunci când clienţii se întâlnesc pe Nurburgring, pe Silverstone sau pe orice alt circuit al lumii, toată lumea se află la acelaşi nivel. Nimeni nu e superior, sunt toţi prieteni şi nu concurează unul împotriva celuilalt. Vorbim practic de o familie a clienţilor Porsche în care niciunul dintre membri nu încearcă să iasă în vreun fel în evidenţă. Clienţii Porsche pur şi simplu se bucură de ceea ce au şi de ceea ce îşi pot permite", notează directorul Porsche Central Eastern Europe, birou înfiinţat de marca germană în 2008 şi care are sediul la Praga.


Comentarii (21)

  • Poate pentru ca in tarile respective oamenii chiar muncesc ceva vreme pana sa-si permita un Porsche... Ce fraieri...
    44 1
  • Respect pentru marca.
    Cat despre varsta, banuiesc ca pe la noi cei mai tineri muncesc muuuuuuult mai mult si de asta isi permit un Porche mult mai devreme decat altii.
    Intr-o tara in care valorile sunt descurajate si marlania ridicata la rang de cinste, e normal ca toate sa fie "putin" intoarse cu fundul in sus.
    30 1
  • Era de asteptat ca in Romania si tari care abea au iesit cat de cat din saracie lucie, tinerii respectivi sunt baietii sau fetele lui X si Y care sunt oameni de afaceri, avocati,notari,doctori renumiti, sau hoti si interlopi (dar aia cumpara altceva...Lambo, Ferrari, Maybach,Rolls, Bentley etc. Marci mai scumpe si mai exclusiviste) depinde cat fura. Casuneanu a furat destul si a cumparat Bugatti pt.ala mic :)) asta pe langa Lambo si ce o mai avea prin garaj.
    In strainatate tinerii au masini modeste pt. ca parintii au alta mentalitate...ceva de genul (munceste cat am muncit si eu si vei avea la timpul potrivit ceea ce iti doresti). Nu le da mura in gura. La noi e asa: (Daca tot imi permit nu stiu ce lucru mai bun, lasa sa aiba copilul ce nu am avut eu cand eram ca el si imi doream nu stiu ce). Pana la urma pt. noi tinerii e mai bine asa....la tinerete e frumos sa iti faci poftele. La 50 de ani nu mai am chef de asa ceva si nu te mai bucuri la fel de ele. Dar aici tine de noroc...depinde unde te nasti. Multumesc lui Dumnezeu ca am avut noroc si de parinti intelegatori si de ceva posibilitati materiale. Nu mi-a luat masina personala dar ma lasa sa o conduc pe a lui ori de cate ori am nevoie. Si mie imi place Porsche. L-am batut la cap pe tata sa isi cumpere inca de prin 1998. Dar era prea mult pt. el pe atunci si a zis ca nu cumpara decat masini de familie (utile nu sport si de fite). Cand a aparut Cayenne era exact ce trebuia dar era la fel peste puterea lui de cumparare si consuma enorm. Si acum ii e greu sa dea mai mult de 55 de mii pe o masina. Si aia luata in leasing pe 4-5 ani. Dar e bine si asa. Iar masini second nu vrea sa cumpere. Oricum la sfarsit de an trebuie sa faca niste cheltuieli pe firma, mama pe cabinet si decat sa plateasca degeaba la stat mai bine cumpara ceva. Mi-a promis ca daca apare un Porsche pe la 50 -55 de mii utile (nu sport) si mai usor de intretinut isi cumpara din ala sa imi faca pe plac. Acela o sa fie Macan...sper sa fie in jur de 55 de mii.
    20 19
  • M-ai pierdut la fraza
    "decat sa plateasca degeaba la stat mai bine cumpara ceva"

    Adică decât să facă afaceri corecte, să câștige și statul ăsta amărât niște bani să putem face șosele, să creștem nivelul de educație sau orice altceva, mai bine facem evaziune și banii "economisiți" îi dăm la muncitorii și antreprenorii din Germania, care culmea își plătesc taxele și știu că orice bănuț venit și investit în societatea lor este binevenit.

    Cum am mai spus, nu țara e de rahat ci oamenii din țara asta sunt de rahat, sau mai bine spus mentalitatea lor, care este formată printr-o educație de rahat.

    Uite cum se închide cercul vicios. Educație de rahat, mentalitate de radat, bani de rahat la stat, șosele, autostrăzi de rahat, sănătate de rahat, educație de rahat... mentalitate de rahat...

    Nu țara e de rahat ci voi, care ați învățat după o scară de valori distorsionată, unde putregaiul e la loc de cinste, iar cinstea e văzută ca o slăbiciune și prostie.

    Unde e diferența dintre ai tăi și banditul de Cășuneanu (ăla cu Veyronu' luat beizadelei), care a supt bani... de unde altfel decât de la stat?
    Sunt mai șmecheri că nu plătesc taxe? E același lucru. Ăla a luat după ce s-au colectat, iar ai tăi îi iau înainte de colectare.

    Și tot voi cu mașini scumpe/puternice vă plângeți cu nu aveți autostrăzi.
    18 3
  • În Germania, 90% dintre cumpărătorii lui 911 sunt bărbaţi, media de vârstă e de 50 de ani. În România, majoritatea clienţilor sunt de asemenea bărbaţi, poate în proporţie chiar mai mare de 90%, însă ei sunt ceva mai tineri. Celelalte elemente - profesie, venituri - sunt comparabile", Cat 49, 48....? ceva mai tineri nu spune mare lucru!
    6 3
  • facelift
    Nu-i asa ca e bine sa ai parinti cu bani?!
    Cred ca te apreciam mai mult daca ne ziceai ca vei munci atat de mult ca sa-ti permiti si tu din munca ta, nu a altora, un Porsche.
    Dar, deh, esti rezultatul unei mentalitati pure romanesti, inradacinate si accentuate in ultimii ani.
    N-am pic de respect pentru paraziti!!!!
    14 4
  • @facelift
    De unde ai tras concluzia ca masina va fi a mea ? Am spus clar ca isi VA cumpara un Porsche ( NU IMI va cumpara). Ca o voi conduce si eu asta e altceva.
    ps. Asta cu respectul eu cred ca nu il ai in general fata de oameni. Un om care nu te deranjeaza cu nimic si nu te jigneste nu ai dreptul (moral) sa ii injuri. Dar daca asa ai fost invatat te inteleg...nu e vina ta. Daca ai luat exemple gresite nu atunci fa bine si invata sa te comporti civilizat (chiar si pe forum).
    19 2
  • Nu mai visati la autostrazi facute de stat - mai ales din banii de impozite. Impozitele se duc pe apa sambetei ca sa nu zic in buzunarele cui iar autostrazile se fac in parteneriat public privat - adica unu da o spaga cuiva din guvern (statului) sa-l lase sa faca autostrada si sa puna taxa. Ca prostii din toata tara care platesc vinieta si taxa de pod vor mai plati si o taxa de autostrada. (Cand spun "prostii" ma refer la toti - cu sau fara masina - ca nici un produs nu se teleporteaza la magazin ci merge pe soselele suprataxate din romania deci toti platim - vinieta pod autostrada)
    9 0
  • AndreiRN
    Ce mi-ar place sa le fac un Audit si sa vad de unde au fondurile.
    5 1
  • inexorabil
    Vreau să dau un anunţ la mica publicitate: Pierdut ţară. N-o declar nulă. Găsitorului mare recompensă, să-i dea Dumnezeu sănătate...sau mai degrabă naştere. Că printre noi nu se află niciunul...
    3 3
  • innpardonabil
    iar ai pus votka in anafura inexorabil?
    1 4
  • inexorabil
    Ţi-ai măsurat bine vorbele, prietene? Din cauza necugetării noastre voluntare, răbdarea lui Dumnezeu s-a întins ca o coardă şi nu ştim când va ceda...Afară este un frig nefiresc, adineauri s-a cutremurat pământul...Chiar mă gândeam aseară că este cumplit cât minţim; de pildă, am testat ieri nişte maşini de vânzare --- proprietarii minţeau că mărfurile lor n-au nicio hibă şi că nu există preţuri mai bune pe piaţa SH, iar eu minţeam cum că îmi plac maşinile respective şi că rămânem în tratative. Deci, înainte să fii "inpardonabil" ("generaţia k" tot siluieşte limba română...săraca de ea, ar trebui să-şi scoată certificat medico-legal), evaluează-ţi puţin propria-ţi viaţă şi lămureşte-te de ce am ajuns pe buza prăpastiei..."Spiritualitatea" asta de ocară, alias băşcălia asta ieftinoidă, nu va duce nicăieri; cel mult poate suferi un efect de bumerang...Drept dovadă, uită-te la cazul Huidu!
    6 1
  • innpandorabil
    Ce este "m" decat doi "n" unul langa altul? intreb filosofic asa, si cu multa rabdare astept raspunsul la intrebare: cata votka ai ingurgitat? Iar te bantuie frisonul groazei ca se sfarseste lumea? Pen'ce iti mai trebuie SH?
    0 5
  • inexorabil
    Tocmai cei "infailibili din naştere", care se autoamăgesc că ei sunt "setaţi" să nu trăiască niciodată imoralitatea, necunoaşterea, minciuna, gafa, eşecul, ridicolul, frica şi alte "păcate şi slăbiciuni omeneşti", pe care le reneagă cu îndârjire, vor capota primii la proba de foc a adevărului de pe urmă, când se vor vădi şi imorali, şi neştiutori, şi mincinoşi, şi gafeuri, şi rataţi, şi ridicoli, şi laşi, în general...vulnerabili. Să nu zici hop până nu sari gardul...Nu ştiu de ce mă tot lupt cu morile de vânt de pe aici. Bufoni ca Huidu, Badea şi Banciu se găsesc pretutindeni, la orice răscruce de drumuri, şi fac prozeliţi cu nemiluita. De obicei, "băşcălioşii" se autoexclud categoric de pe lista păcătoşilor lumii, hulindu-i vineţi de ură pe "imprudenţii" care ar "îndrăzni" să-i plaseze pe aceeaşi listă. Întotdeauna satana vrea ca greşelile şi neputinţele noastre să pară în ochii "vânătorilor de puncte slabe" (musai ale altora!) mai grave decât sunt de fapt...Eu îi cunosc foarte bine pe "invulnerabilii predestinaţi" ca acest "nn în loc de m" (şi care ar fi tâlcul?? n-ai simţul umorului, mai încearcă!). Ei râd de tine cu gura până la ceafă, dar, dacă i-ai prinde la colţ, eventual arătându-le o armă albă (nu ca să creadă că n-ai avea "alt argument", ci ca să se convingă că tot făpturi din carne şi oase sunt şi ei, adică nu vor împărăţi lumea la nesfârşit), s-ar scăpa în nădragi, albindu-se la faţă ca varul şi pierindu-le rânjetul idiot pe care ţi-l rezervă numai la adăpostul unui studio TV sau al unei simple tastaturi...
    2 0
  • innplacabil
    unu face bascalie si nebunu scoate arma alba sa-i arate ca e facut din carne si oase....usor usor incepi sa-ti dai arama...
    0 2
  • inexorabil
    Nu, frăţioare, ideea este că doar în faţa computerului îţi probezi valenţele de batjocoritor. În realitate, ce-ai putea să-mi explici despre purtarea ta ţâfnoasă? Şi ce cuţite visezi?! Exprimarea mea era una pur metaforică! Din fire, dezavuez violenţa de orice tip. De fapt, împotriva dizarmonicilor care nu ştiu decât să maculeze tot ce nu le este dat să înţeleagă, arma cea mai adecvată este denunţarea lor publică în mod prompt, apoi ignorarea lor cu desăvârşire...Aceştia sunt morţi de vii, cine să-şi bată capul cu ei? Dar, într-o conjunctură neprevăzută, n-o vor gestiona decât pripit şi nici amuzanţi n-ar mai fi (în general, doar în mintea lor se închipuie "haioşi"...în cazul tău, n-am remarcat pe nimeni de pe aici încântat de "poanta" ta cu vodca, măi impardonabilule! - eu nu consum alcool defel, dacă vrei să ştii!). Bleah, ce m-am siderat, or mai fi "comici" ca tine pe AM? Probabil că da, dar îi încurajează în mod indirect lipsa de reacţie a...redacţiei, care promisese ceva ferm deunăzi şi promisiune s-a făcut!
    3 0
  • innpardonabil
    ar trebui sa imi multumesti ca te poti desfasura. Ce alte ocazii ai mai avea? Nu e clar ca in realitate esti un nimic nestiut si nevazut? Aici ai un loc caldut unde sa perorezi (ceva despre o masina si zece tampenii religioase). Dealtfel primul tau post la acest articol a fost complet OFF-topic. Te-ai trezit dimineata dintr-un cosmar si te-ai grabit la calculator sa elucrubezi.

    La doua randuri tu replici cu un roman. Iti place sa scrii (adica sa te auzi) si o faci pe cititu' (de parca ai fi singurul). In realitate esti un NIMIC. Ti-as propune sa iti faci un blog unde sa zburzi in voie. Dar cine sa te citeasca atunci? Asa ca AM este platforma ta, colacul tau de salvare. Ma opresc aici, mi-e teama ca replica ta se va tranforma in roman fluviu. Unul prost.
    0 1
  • @ignis
    Daca nu te pricepi nu te baga ! Tot ce face tata si mama e legal 100% si nu e evaziune !! Asta e o regula impusa de stat si anume : La sfarsit de an cand se face bilantul firmei, trebuie sa platesti un impozit la stat raportat la profitul firmei (sau cabinet de avocatura/notariat etc). Daca ai un profit de 100 de mii de euro de ex. pe an, platesti cateva zeci de mii la stat. Sau ai a doua varianta (tot de STAT data) sa faci cheltuieli pe firma in cursul anului sau la sfarsit de an sa te scazi de la acest impozit. Cumperi pe firma ce iti trebui...papetarie, motostivuitoare depinde ce domeniu de activitate ai. Adica sa reinvestesti o parte din profit in economie. Statul oricum iti ia TVA pe ce cumperi deci castiga oricum. Macar asa te alegi si tu cu ceva nu numai statul care oricum te ruineaza cu fel si fel de biruri unele abuzive chiar. Iar ce alegi sa cumperi nu e treaba statului...nu scrie nicaieri ca trebuie sa cumperi x lucru sau romanesc. E la alegerea fiecaruia....UNDE E EVAZIUNEA ???
    In ceea ce priveste pe Casuenanu, el castiga contracte ilegale....nu participa cum ar trebuii la o licitatie unde cel care vine cu pretul cel mai mic primeste contractul. Lui i se atribuie direct si imparte banii cu cei ce ii da contractele + ca face totul la suprapret. Aia e evaziune si infractiune !!
    4 0
  • @Scorpionul.negru
    Mă pricep, tocmai de aia mă bag. Știu mecanismele legale de eludare a taxelor.
    Totul "pe firmă". Îți sună cunoscut?
    De la laptopuri, până la automobile "de lux", numai să nu dăm banii "degeaba la stat".
    Știu patroni care și-ai luat casele în care stau, mașinile familiei "pe firmă", dar nu numai atât, decontează TOATE cheltuielile casnice pe firmă. Până și detergenții de vase și hârtia de toaletă, tot "pe firmă" se cumpără.
    Și dup-aia stupoare... Pe angajați îi plătesc cu minimul pe economie și l dau suplimentar nișe bani "la negru". De unde? Din dividende. Tot de acolo se iau și banii lichizi pentru șpăgi.
    Fă tu scocoteala câți bani sunt astfel deturnați din circuitul normal. de ce este un mecanism falimentar pe termen lung. De ce societatea asta e așa cum e.
    Uite așa s-a umplut țara de mașini scumpe. Să vezi pe stradă un Porsche Cayenne este un lucru banal, de se crucesc străinii care ne vizitează.
    Câți își cumpără mașini de lux din dividende, după ce și-au plătit impozitul pe profit?
    Ca principiu nțeleg să reinvestești, dar unde este profitul reinvestit când îți cumperi Macan? Știi unde "reinvestești" profitul? În industria auto germană.
    Eu înțeleg mentalitatea, dar este păguboasă pentru toți pe termen lung. Tu ca patron ai de câștigat pe moment. Ai o jucărie scumpă și te gâdilă la orgoliu. Îți faci damblaua și gata. După 20 de ani ne întrebăm apoi de ce fug medicii din țară și de ce educația a ajuns în groapă.
    Pentru că se aplică principiul păgubos "dacă ăla fură, eu de ce să plătesc taxe la stat?"
    În fine, eu asta am vrut să ilustrez.
    Am avut și eu ocazia să fiu pasager într-un GT-R luat "pe firmă" de un patron care-și schimba mașinile mai des decât îmi cumpăram eu jeanși. Superbă senzația, chiar pasager. Unde-i GT-R-ul? Vândut. A venit criza. Piața a scăzut, economia e vai de ea, ne imprumutăm la FMI să plătim pensiile, taxe pe mai toate lucrurile, că nu se strâng bani la buget. Uite așa se închide cercul.
    În rest numai bine, din posturile tale am văzut că te pasionează mașinile. Îți doresc să te bucuri sănătos de mașina pe care o vei conduce, că e a familiei sau a ta.
    3 1
  • @@Scorpionul.negru
    Multumesc. Si tie iti doresc numai bine.
    Nu zic ca nu ai dreptate si tu...asa e. Dar daca STATUL si legislatia permite acest lucru (si e legal) de ce sa nu profitam de el ? Cand nu se va mai lua in calcul si nu vei mai putea face asa ceva prin firma sau cabinet atunci ne potolim ca nu mai avem ce face. Dar daca ni se ofera aceasta posibilitate (legal) de ce nu ? Profitul reinvestit inseamna orice este benefic pt. societate. Au fost ani si ani multi cand nu a cumparat masina personala si chair a reinvestit profitul in utilaje, sediu, depozit si multe altele. Acum a venit vremea si pt. un moft sa zic...Macan-ul ala poate fi luat ca imagine pt. firma. (sigur...e un moft cum am spus). + ca mai raman si ceva bani pt. ceva util in firma.
    Daca statul ar pune un mega - forfetar si anume sa dam pe an jumatate din profit sau venit daca esti PFA, e putin spus ca se va face evaziune...o sa fie dezastru financiar + coruptie in floare la finante sa scape antreprenorii de impozit marit. Daca nu se va mai putea face cheltuieli pe firma sa te scada de la impozit se va accentua evaziunea. Asa macar omul stie ca trebuie sa dea x suma la stat, dar e multumit macar ca isi cumpara ce vrea, (de la detergenti pana la case cum ai spus si tu si recunosc ca e 100% asa) si statul castiga (mai putin dar sigur) cate ceva din tva de la celelate firme de unde ai cumparat x podus + o suma de bani mai mica de la fiecare societate. Daca nu era asa, se incasa mult mai putin de la SRL,SA-uri si PFA-uri fata de cat se incaseaza acum.
    Nimanui nu ii convine sa isi bata capul si sa munceasca iar STATUL sa ii ia jumatate din ce produce el. Ce a facut statul pt. mine (tine sau altii) ca sa impartim cu el jumatate din ce producem ? Raspuns NIMIC !
    In strainatate statul te ajuta cand esti la inceput cu fel si fel de ajutoare si facilitati. Cand ajungi la un nivel, impozitul este progresiv cu profitul. La noi ori ca ai un butic ori ca ai lant de fabrici tot acelasi procent ti se percepe si la fel de mult taxe si impozite. De de aici si evaziunea....cel mic nu se poate dezvolta decat prin frauda. Si daca se invata asa, asa va ramane ! Aici e inca o greseala fundamentala a statului. Nu mai zic ca la noi nu merita sa le dai 1 ban ca oricum ii fura prin fel si fel de smecherii aproape toti banii adunati la buget.
    In ceea ce priveste salariatii, si aici sunt sume uriase pe care trebuie sa le dai pt. fiecare angajat. Mai bine ii dai minim pe economie tot sa nu platesti mult la stat. Iar diferenta de bani o dai in plic la fiecare angajat. Daca ar fi pus un procent decent la fiecare angajat, nu era problema. Se platea impozit pt. fiecare atat cat trebuia. (aici pierd si bietii angajati pt. ca vor avea o pensie mai mica).
    Cand STATUL o sa inteleaga ca o firma nu poate supravietuii cu taxele si impozitele actuale decat daca e multinationala, atunci lucrurile se vor schimba. Asta e....fiecare pana la urma se descurca cum poate.
    ps. Cel cu GTR-ul probabil s-a intins mai mult decat ii era plapuma si nu a luat in considerare ca poate o sa ii scada la jumatate vanzarile sau serviciile.
    Trebuie sa iti iei o marja pt. a putea face fata si daca iti merge mai rau. Normal si ai mei pot face un leasing pt. o masina de 200 de mii de euro. Dar asta inseamna sa dea si ultimul banut la leasing sa fie pe mai multi ani si daca merge putin mai rau PA PA masina si se duc si banii dati pana atunci. Asa ca trebuie sa te intinzi cat iti permiti cu adevarat nu cat poate duce firma maxim.
    5 0
  • Si inca ceva...
    Daca as putea schimba ceva rapid ar fi asa:
    1 - Statul sa nu perceapa nici un fel de taxe sau impozite firmelor care abea s-au infiintat timp de un an !
    2 - Tva-ul sa fie de macar 10%. In Japonia e de 5 %. Si acolo chiar e industrie...oare de ce au ajuns unde au ajuns si totul merge bine ? In Elvetia e de 8 %. + cote reduse e de 2.5% (alimente, cărți, ziare, medicamente). La noi e de 24 !! Nu e cam mult pt. tara asta ?
    3 - Sa inceteze sa mai trimita nenorocitii aia de la garda financiara cu fel si fel de controale abuzive si porniti sa primeasca un fel de taxa de protectie de la fiecare agent economic.
    4 - Anumite domenii de activitate sa li se ofere cateva beneficii. Cei cu ferme si micii producatori sa li se perceapa tva redus. Agricultorii sa aiba subventie decenta la motorina.
    5 - Impozitul pt. angajati sa fie cat mai mic (foarte benefic pt. angajati)
    6 - Impozitarea firmelor sa fie in functie de profit (fara forfetari si alte porcarii) si progresiv daca depaseste 500 de mii de euro anual (Aici ca statul sa castige mai mult poate sa puna niste conditii...cheltuielile pe firma sa fie strict legate de domenbiul respectiv, ce se baga pe firma in plus sa nu beneficieze de tva deductibil).
    6 - Sa se organizeze licitatii publice corecte nu pe sub mana.
    7 - Sa elimine birocratia excesiva si sa nu mai astepti ani si sa umbli ca taunele pana ti se rezolva problema.
    8 - Sa se inceteze cu furatul de la buget, sa mareasca salariile din justitie sa isi faca datoria.
    Astea sunt cateva schimbari care ar incuraja oamenii sa isi deschida ceva si sa miste ceva in tara asta. + ca am atrage multi investitori straini. Si sunt sigur ca nu ar mai fi atata evaziune...bani mai multi la buget, infrastructura (drumuri, scoli,spitale etc) mai bune, bugetari si pensionari mai multumiti de salarii si pensii, puterea de cumparare va creste, munca mai eficienta deci o lume mai buna.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru