Comoara din castelul elvețian: o duzină de mașini clasice care se vor vinde pentru câteva milioane de euro

de Bogdan Mirică
Marti, 04.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noii proprietari ai unui castel elvețian au descoperit în garajul proprietății o adevărată comoară pentru colecționarii de mașini clasice. Capul de afiș este un Mercedes 300 SL Roadster.

Nu demult vă povesteam despre un canadian în vârstă de 60 de ani, care a decis să își vândă proprietățile imobiliare la pachet cu o colecție impresionantă de mașini clasice, estimată la 340 de exemplare.

Dacă în această situație colecția era păstrată pe un câmp, iar mare parte din mașini nu erau într-o stare foarte bună, în Elveția găsim un scenariu ușor diferit. Este vorba tot despre o colecție de mașini clasice, descoperite în momentul achiziției unui imobil. Doar că de această dată imobilul este de fapt un castel, iar colecția presupune mașini extrem de valoroase.

Castelul elvețian ascundea în garaj o duzină de automobile de colecție, care vor fi scoase la licitație de casa Bonhams, cu ocazia cursei de mașini clasice de la Spa. Capul de afiș este un Mercedes 300 SL Roadster din 1958, care valorează între 600.000 și 800.000 de euro.

Esential 800.000 de euro este valoarea cu care s-ar putea vinde vedeta colecției, un Mercedes 300 SL Roadster.
La fel de valoros este și un Rolls Royce Silver Ghost Double Phaeton din 1921, o mașină pe care publicația britanică Autocar o numea la acea vreme cea mai bună mașină din lume.

Lista mai include un Rolls Royce Phantom II din 1934 (între 80.000 și 120.000 de euro), un Lamborghini Espada (între 70.000 și 100.000 de euro), un Maserati Ghibli SS (între 100.000 și 150.000 de euro), un Aston Martin V8 Volante (între 90.000 și 140.000 de euro), Mercedes 500 SLC din 1981, Ford Mustang din 1973, Maserati Quattroporte MkII din 1967 și două Jaguar-uri E-Type.

Comentarii (4)

  • @Bogdan Mirica

    Nemaipomenit! Dar de unde ati scos informatia ca duzina respectiva se va vinde pentr "cateva" milioane de euro? Sau, mai bine zis, ce inseamna "cateva" miloane.... Daca pretul imobilului ar fi, sa ziciem, 100 000 000 de euro, tot "cateva" milioane ati fis spus ca urmeaza sa se incaseze? Si apoi, din textul articolului nu reiese decat ca "este vorba tot despre o colecție de mașini clasice, descoperite în momentul achiziției unui imobil." Nu scire nicaieri ca imobilul urmeaza sa se revanda, care este suma la care urmeaza sa se revanda etc... Astea-s niste concluzii pe care, ori le-ati tras dumneavoastra, ori le-ati citit undeva dar ati omis sa le reproduceti....Sunteti jurnalist domnule! Nu ar strica mai multa atentie cu privire la acurattetea informatiilor pe care le transmiteti ... Nu de alta, dar unii dintre noi va citim cu atentie....
    11 4
  • @mishazaitev
    Daca nu iti convine poti parasi acest site pt. totdeauna. Unii din noi te-ar pomenii de bine pt. o decizie de genu !
    4 17
  • @misha

    te-ai "inervat" degeaba....luand in considerare pretul de catalog ale modelelor poti lua "cateva milioane" bune la licitatie

    nu ne ramane decat sa urmarim site-ul casei de licitatii si sa ne convingem

    http://www.bonhams.com/departments/MOT-CAR/

    cat despre @mutulica...
    3 8
  • "DUZÍNĂ, duzini, s. f. Grup de douăsprezece obiecte de același fel care formează un tot" - bag de seama ca's vreo 28-29 de duzini, nu numai una... :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru