Conceptul Audi A3 clubsport quattro prefigurează viitorul RS3 Sedan

de Sebastian Toma
Vineri, 30.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un manager de produs al mărcii Audi a confirmat dezvoltarea unei versiuni sedan al viitorului RS3. Aceasta va primi câteva tuşe estetice de la conceptul A3 clubsport quattro, prezentat la Worthersee.

Audi A3 Clubsport quattro, conceptul unei berline compacte de 525 CP prezentat la Worthersee, va inspira aspectul versiunii de serie a lui RS3 Sedan, spune un reprezentant al mărcii germane citat de australienii de la Motoring.com. Matthew Dale, şeful departamentului de planificare produs de la Audi Australia, a discutat cu cei de la Motoring.com.au despre şansele unei versiuni de producţie a conceptului A3 Clubsport quattro prezentat săptămâna aceasta de marca germană. Cu excepţia motorizării de 525 CP, ne putem aştepta ca majoritatea elementelor prezente pe acest concept să ajungă, într-o formă sau alta, şi în dotarea maşinii de serie, aşteptată să se numească RS3 Sedan.

Audi A3 clubsport quattro concept: 525 CP pentru berlina compactă

Viitorul RS 3 Sedan este aşteptat să dezvolte aproape 300 kW, spune Matthew Dale, ceea ce înseamnă echivalentul a 400 CP pentru berlina compactă a producătorului din Ingolstadt. Unele surse din cadrul Audi vorbesc despre o potenţială lansare la Salonul Auto de la Paris, programat în toamna anului curent, unde ar putea fi dezvelită public versiunea de serie a celei mai mici berline din gama RS, echipată cu un motor TFSI de 2.5 litri, cu cinci cinlidnri în linie, alături de un sistem de tracţiune integrală quattro şi de transmisia S-Tronic cu şapte trepte.

TEST DRIVE AUDI A3 SEDAN 1.8 TFSI S-TRONIC

Viitorul Audi RS3 Sedan ar putea aduce un interior foarte apropiat de cel al conceptului A3 clubsport quattro.

TEST DRIVE AUDI A3 SEDAN 2.0 TDI MT6

Lansarea unei versiuni RS a lui A3 Sedan le-a aduce celor de la Audi un competitor în segmentul în care există un singur model: Mercedes-Benz CLA 45 AMG.

În prezent, cea mai puternică versiune a lui A3 Sedan este numită S3 şi are în echipare un motor 2.0 TFSI de 300 CP şi 380 Nm, care îi asigură o viteză maximă de 250 km/h şi un timp 0-100 km/h de 4.9 secunde în compania unei transmisii cu două ambreiaje. Gama Mercedes-Benz CLA vine cu un model de performanţă cu specificaţii net superioare, având în echipare un motor turbo de 2.0 litri, care asigură 360 CP şi 450 Nm, suficienţi pentru un sprint 0-100 km/h în 4.6 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic.

TEST DRIVE MERCEDES-BENZ CLA 200

Via Motoring

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru