Conceptul electric Porsche Mission R: până la 1.088 CP și 0-100 km/h în 2.5 secunde

de Alexandru Monenciu
Luni, 06.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a lansat, cu ocazia Salonului Auto de la Munchen, conceptul Mission R. Este vorba despre o mașină de competiție, cu zero emisii, care dispune de până la 1.088 de cai putere.

În ultimele zile, Porsche a tot publicat imagini teaser cu o mașină misterioasă pe care urma să o lanseze cu ocazia Salonului Auto de la Munchen. Cum evenimentul și-a deschis azi porțile (pentru membrii presei), a venit momentul să facem cunoștință cu modelul surpriză pregătit de marca germană.

Mașina misterioasă este de fapt un concept pe care Porsche nu are intenția să îl producă în serie. Cel puțin nu deocamdată. Desigur, tehnologia și diverse elemente estetice ar putea fi regăsite pe vreun model de competiție (poate chiar și pe unul de serie) din viitor.

Revenind, numele său este Porsche Mission R și este, pe scurt, viziunea mărcii germane pentru o mașină de competiție cu zero emisii și construită din materiale sustenabile. În ceea ce privește performanțele pe pistă, Porsche susține că egalează modelul 911 GT3 Cup.

Conceptul Mission R este echipat cu o generație nouă de motoare electrice, care în modul de calificare dezvoltă 1.088 de cai putere.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 2.5 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 300 km/h.

Potrivit inginerilor de la Porsche, motoarele dezvoltă o putere constantă de 680 CP. Bateria cu o capacitate de aproape 80 kWh (cu tehnologie de 900 V și răcită cu ulei), poate fi reîncărcată până la 75% din capacitate în 15 minute.

Caroseria este confecționată din plastic ranforsat cu fibre naturale, iar pachetul aerodinamic include o serie de elemente active. Plasticul de care pomeneam mai devreme poate fi regăsit și la interior. Structura de rezistență a mașinii este din fibră de carbon.

via Porsche

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Bravo Porsche

    Este clar că orice domeniu de transport auto sau sport auto va fi full electric
    3 20
  • Nu-i nicio descoperire motorul electric. Daca ar fi fost viabil, ar fi fost adoptat fara presiunea UE. Asa, cu statii lipsa si timpi de incarcare mari, mi se pare ca e orice, numai nu viitorul.
    19 4
  • inexorabil
    Este îngrijorător e-bombardamentul psihologic de…ieri. Chiar nu mai există nicio limită?...
    13 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru