Conceptul Ram 1500 Revolution anunță un rival electric pentru Ford F-150 Lightning

de Alexandru Monenciu
Vineri, 06.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acesta este noul concept cu zero emisii Ram 1500 Revolution. Versiunea de serie va fi prezentată în 2024 și va fi un rival direct pentru Ford F-150 Lightning.

Pick-up-urile electrice Ford F-150 Lightning, Chevrolet Silverado EV și Rivian R1-T vor avea, de anul viitor, un rival pe măsură. Este vorba despre Ram 1500 Revolution pe care, momentan, îl putem admira sub formă de concept.

Modelul american este dezvoltat pe arhitectura STLA Frame a lui Stellantis și propune, înainte de toate, o siluetă atletică.

Cele mai notabile elemente de design sunt partea frontală impozantă, jantele cu elemente centrale flotante (asemănător cu ce găsim la Rolls-Royce), mânerele care se retrag în portiere, absența montantului B și portierele spate cu deschidere inversă.

Să nu uităm de proiectoarele exterioare, care pot transforma noul Ram 1500 Revolution într-un cinema în aer liber.

Interiorul este unul spațios, iar în centrul bordului regăsim 2 display-uri de 14.2 inch fiecare. Cel din partea inferioară este detașabil și poate fi utilizat ca tabletă. Pentru că vorbim de un pick-up, cotiera centrală poate fi transformată în suprafața de lucru.

Rămânem la capitolul tehnologie și menționăm Head-up Display-ul cu realitate augmentată, asistentul virtual și pachetul de sisteme care permit un condus autonom de nivel 3.

Probabil cea mai interesantă funcție integrată în acesta din urmă este modul Shadow.

Pe scurt, ghidată de senzori și de camerele video, mașina te urmărește, la o distanță sigură, atunci când cobori și mergi la pas. Un fel de animal de companie, cu o greutate de circa 3 tone, să spunem așa.

Conceptul Ram 1500 Revolution este echipat cu două motoare electric, tracțiune integrală, direcție integrală (virează și roțile spate), suspensie pneumatică și are o arhitectură de încărcare la 800V.

Capacitatea bateriei este necunoscută, dar americanii susțin că la o priză de 350 kW trebuie să aștepți 10 minute pentru o autonomie de 161 kilometri. Cu o singură încărcare, pick-up-ul cu zero emisii ar putea acoperi (cel puțin teoretic) aproximativ 800 de kilometri.

Așa cum spuneam, conceptul Ram 1500 Revolution va da naștere unui model de serie, cel mai probabil, în 2024.

via Ram

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru