Conceptul Toyota GR Supra GT4 va primi o versiune de serie pentru circuit: lansarea este programată pentru 2020

de Daniel Popescu
Joi, 04.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a confirmat că dezvoltă o versiune de serie pentru circuit bazată pe conceptul GR Supra GT4 prezentat în luna martie. Modelul de curse va putea fi achiziționat începând din 2020.

În luna martie a acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Toyota a prezentat conceptul GR Supra GT4 dezvoltat în cadrul diviziei de motorsport. La vremea respectivă, constructorul japonez a menționat că ia în calcul dezvoltarea unei versiuni de serie, iar informația a fost acum confirmată oficial.

Toyota susține că decizia a fost luată în urma cererilor primite din partea clienților care își doresc să concureze la volanul acestui model în curse din clasa GT4.

"Toyota confirmă că va lansa GR Supra GT4, o mașină de curse pentru clienți, în 2020. Decizia are la bază așteptările în creștere ale clienților din întreaga lume după dezvoltarea conceptului GR Supra GT4 la Salonul Auto de la Geneva din luna martie", menționează Toyota într-un comunicat de presă.

Detaliile cu privire la specificațiile tehnice ale lui GR Supra GT4, precum și informații despre prețuri și data exactă a lansării vor fi făcute în a doua parte a acestui an.

Conceptul Toyota GR Supra GT4 are la bază noua generație Toyota Supra și include o serie de accesorii de caroserie ceva mai agresive, modificări la nivelul spoilerelor, un difuzor spate restilizat, prize de aer mai generoase și o aripă spate supradimensionată.

De asemenea, inginerii au modificat suspensiile și sistemul de frâne.

Conceptul utilizează același motor pe benzină de 3.0 litri cu șase cilindri în linie care în cazul versiunii de serie oferă 340 de cai putere și un cuplu maxim de 500 Nm.

Via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru