Constructorii anticipează o scădere a vânzărilor de mașini în Europa cu 1% în 2019: principala cauză este ieșirea Marea Britanii din UE

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 01.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii auto din Europa anticipează că vânzările de mașini noi vor scădea în acest an cu 1%, ca urmare a incertitudinilor legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

La începutul acestui an, Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) estima că vânzările de mașini noi vor crește în acest an cu 1% comparativ cu 2018.

Estimarea era una precaută în contextul în care scandalul Dieselgate a generat o scădere accentuată a vânzărilor de mașini diesel, în timp ce vânzările din Marea Britanie erau în scădere ca urmare a apropierii ieșirii acestui stat din Uniunea Europeană.

După primele 5 luni ale anului, ACEA a raportat vânzări de 6.737.491 de mașini noi în Uniunea Europeană, în scădere cu 2.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În acest context, șansele ca piața auto să-și revină suficient de mult pentru a încheia anul cu o creștere de 1% au scăzut, motiv pentru care și ACEA a modificat estimările.

Astfel, ACEA anticipează acum că piața auto europeană va scădea cu 1% în acest an comparativ cu anul 2018. Printre motivele care au condus la această revizuire negativă se numără în special subiectul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Orice impedimente adiționale, costuri sau întârzieri ca urmare a Brexitului va amenința locurile de muncă și creșterea industriei auto, atât în Marea Britanie, cât și în Uniunea Europeană", a preciat Erik Jonnaert, secretarul general al ACEA.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • mircea badea
    care iesire? eu cred ca intra mai bine.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru