Continental a investit 200 de milioane de euro în România în 2019: compania anunță noi angajări în funcție de evoluția industriei auto

de Daniel Popescu, Foto: Continental
Joi, 19.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental a investit 200 de milioane de euro în România în 2019 în activități de cercetare și dezvoltare și va face noi angajări în acest an în funcție de modul în care va evolua industria auto.

Compania de tehnologie Continental a publicat un raport cu privire la activitatea companiei pe piața din România în cursul anului trecut.

Datele oficiale arată investiții totale de 200 de milioane de euro în țara noastră în activități de cercetare și dezvoltare, care au fost alocate inclusiv la Sibiu, Iași sau Timișoara.

Pe lângă producția de anvelope, Continental dezvoltă în România numeroase tehnologii de inteligență artificială, cloud sau securitate cibernetică. În plus, serverul de aplicații disponibil pe hatchback-ul electric Volkswagen ID.3 a fost dezvoltat de o echipă internațională Continental, inclusiv cu ingineri din Sibiu, Timișoara și Iași.

Inginerii din România lucrează la un sistem de monitorizare a stării de oboseală a șoferului, dar și la diverse soluții tipice pentru conceptul de oraș inteligent.

"Continental își dorește să investească în parteneriate cu orașele românești în care își desfășoară activitatea, pentru a face mobilitatea mai sigură, interconectată și mai curată.

Compania caută să identifice oportunitățile locale de cercetare-inovare [...] pentru a contribui la demararea de noi proiecte în această direcție în România", spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

În prezent, Continental are în România aproximativ 20.000 de angajați și intenționează să continue recrutările în 2020 în funcție de viitoarele proiecte și de evoluția industriei auto.

Via Continental

Comentarii (1)

  • Adrian
    Continental a bugetat banii pentru aceasta stire - reclama in Q4 2019. Din pacate a ”iesit pe post” intr-o perioada cam proasta. Ce evolutie auto? Ce angajari? Poate involutie si disponibilizari. Stati sa vedeti criza naibii ce urmeaza. Lacrimi de durere vor curge in articole zilnice, ”ajutati, ajutati industria auto, bancile si toate corporatiile, ca si ei v-au ajutat pe voi si nu v-au pacalit niciodata”!
    Stati sa vedeti cum se duce in freza tot ecologismul si masinile electrice, si Edikkkkkkkkkkkkk odata cu ei.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru