Continental anunță o nouă generație pentru componentele electronice produse la Timișoara

de Paul Cosma
Joi, 22.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental a transmis că fabrica de componente electronice de la Timișoara a început să producă o nouă generație de produse, cum ar fi instrumentarul digital de bord sau head-up display-ul.

Dezvoltarea de noi tehnologii reprezintă un proces constant în fabricarea de componente electronice, mai ales în contextul revoluției industriei 4.0. 

Divizia Continental din Timișoara anunță începerea producției de componente electronice care au ajuns la o nouă generație. 

Un astfel de exemplu este instrumentarul digital de bord, care sprijină șoferul cu setări și informații de bază despre viteză, starea combustibilului, navigare, sistem multimedia. Față de modelele mai vechi, această nouă generație permite afișarea unor notificări personalizate, adaptate în funcție de cerințele șoferului. 

Continental Timișoara a lansat și o nouă generație de Head-up Display, proiectat pe parbrizul mașinii. Pe lângă informațiile esențiale, precum viteza, consumul, avertizări de trafic, distanța până la următorul viraj, noua generație oferă o calitate îmbunătățită a informațiilor, astfel încât șoferului îi va fi mai simplă orientarea în trafic și perceperea vehiculelor care se află în apropierea sa. 

Sistemul de control al amortizării este un alt produs de generație nouă, fabricat în Timișoara, care are o importanță majoră în cadrul sistemelor de siguranță a vehiculelor.

Acesta oferă un grad mai eficient de stabilitate și siguranță prin detectarea suprafeței drumului cu ajutorul unor senzori. Pentru a menține dinamica și durabilitatea laolaltă, unitatea de amortizare are încorporat aluminiu de rezistență ridicată. 

Un al patrulea produs nou care este fabricat în centrul de producție din Timișoara este unitatea de control a întreg ansamblului de siguranță pasivă, dedicată platformelor convenționale și electrice ale unui producător premium de autovehicule. 

Această unitate poate comanda până la 48 de dispozitive de siguranță precum airbag-uri, centuri de siguranță, întrerupătoare alimentare energie, activare lumini de avertizare, apel servicii de urgență și furnizare date geolocație în cazul unui eveniment rutier. 

Fabrica de componente electronice din Timișoara produce unități de control pentru airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu buclă de răspuns, unități de control pentru echipamente speciale, atenuarea suspensiei pneumatice și pentru stabilizare verticală, unități de comandă pentru direcție asistată, unități de control pentru reglarea suspensiei și pentru stabilizarea la sarcina dinamică, unități de afișare centrală de tip standard, Head-Up și Combiner Head-Up și instrumente de bord.

Anual, aici sunt fabricate aproximativ 15 milioane de produse finite. 

Via Continental

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Bravo Continental !

    Sunt pe o direcţie de viitor, o direcţie foarte bună de dezvoltare !
    3 2
  • ACE - Craiova
    De astfel de investitii - CU VALOARE ADAUGATA MARE - are nevoie, in principal Romania.

    BRAVOS CONTINENTAL, felicitari si pentru faptul ca esti una dintre cele mai moderne si active companii din Romania, cu foarte multi angajati, MULT SUCCES in continuare!!!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru