Continental dezvoltă o nouă generație de senzori pentru mașini la Sibiu și Timișoara

de Paul Cosma
Marti, 11.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A șasea generație de senzori radar pentru mașini, pe care Continental o dezvoltă inclusiv cu ajutorul echipelor din Sibiu și Timișoara, introduce un nou concept care permite o acoperire de 360 de grade pe o rază de 200 de metri.

În ultimii 20 de ani, Continental a lansat pe piață peste 100 de milioane de senzori radar. Compania a venit la Salonul Auto de la Shanghai cu o nouă generație, respectiv radarul cu rază lungă de acțiune și “surround radar”. 

Conceptul menționat, potrivit Continental, permite scanarea mediului înconjurător cu o acoperire de 360 de grade și o rază de acțiune de aproximativ 200 de metri. Radarul cu rază lungă de acțiune acoperă aplicații predictive pentru cerințele NCAP care pot include și funcții de conducere autonomă

Producția este planificată să înceapă în 2023, iar primele comenzi ale clienților au fost deja primite. Ambele variante de senzori radar se bazează pe o platformă comună, pentru reducerea complexității și a costurilor.

“Senzorii radar sunt piatra de temelie a siguranței la volan. În viitor, aceștia vor furniza date fiabile în situații de trafic din ce în ce mai provocatoare, cum este, de exemplu, frânarea autonomă de urgență într-un scenariu de traversare a unei intersecții și detectarea timpurie a bicicliștilor, pe care Euro NCAP o prevede și care este importantă pentru schimbarea automată a benzii de circulație,” susține Frank Petznick, șeful diviziei Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) din cadrul Continental. 

Echipele de specialiști din Timișoara și Sibiu sunt implicate și lucrează la dezvoltarea acestor noi tehnologii.

În Sibiu, activitatea depusă vizează zona de System Engineering pentru aceste produse, în timp ce la Timișoara echipele de ingineri Hardware și Mechanical Design dezvoltă și pun în practică soluții inovatoare de hardware și de mecanică.

În perioada 1999-2020, Continental a investit circa 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele 5 arii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.

Compania este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2020 peste 20.100 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni.

Via Continental

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru