Cu mâinile pe volan! Tesla va limita funcţia de mers autonom pentru a evita accidentele

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunţat că va impune anumite limite în utilizarea funcţiei de mers autonom Autopilot, după ce mai mulţi proprietari au fost la un pas de accidente din cauza faptului că au luat mâinile de pe volan.

Tesla a lansat recent funcţia Autopilot pentru Model S care permite un rulaj autonom pe şosea în anumite condiţii. Producătorul de maşini electrice a menţionat regulile pe care şoferii trebuie să le respecte atunci când folosesc Autopilot, însă mulţi dintre ele le-au ignorat.

Una dintre cele mai banale reguli este ca şoferul să păstreze mâinile pe volan chiar şi atunci când activează funcţia Autopilot, însă aceasta nu este respectat de toţi şoferii, astfel că unii dintre ei au fost aproape de producerea unor accidente.

Vom pune anumite constrângeri pe Autopilot pentru a minimaliza şansele ca oamenii să facă lucruri prosteşti.

Elon Musk
CEO Tesla
Soluţia? Elon Musk, CEO-ul companiei, a anunţat deja lansarea unui update software care va limita drastic funcţionalitatea Autopilot, astfel încât această funcţie nu va putea fi activată dacă şoferul nu are mâinile pe volan. "Asta nu este bine. Vom pune anumite constrângeri pe Autopilot pentru a minimaliza şansele ca oamenii să facă lucruri prosteşti cu această funcţie", a explicat el.

Inevitabil, pe platforma video Youtube au apărut clipuri alarmiste care evidenţiază pericolul la care se expun şoferii care nu respecta indicaţiile producătorului: 

Via MotorAuthority

Comentarii (3)

  • Hahahahahah! Fail Elon! V-am zis ca masinile autonome sunt un fail! Si Tesla ii tot un fail! Si Elon Musk ii un fail! Fail, fail, fail! Ce ma bucur ca i-a esuat planul lui Musk de a elimina soferii umani.
    10 22
  • Pai am o nelamurire... cum se va numi in continuare masina "autonoma" daca in continuare trebuie sa tin mainile pe volan?!?.
    Este un fel de dispozitiv automat de taiat stuful cu mana... cum ar spune o cunostinta de-a mea....
    11 3
  • miscarea lui Elon Musk a fost usor grabita, marektingul e prea pregnant in actiunile acestuia. Ar trebui, dupa mine, sa-si controleze iesirile de tipul asta. Am inteles ca Tesla e businesul lui, copilul lui, etc dar implicatiile sunt enorme. Nu poti aborda automotive-ul ca pe o afacere cu gadget-uri de smartphone-uri. Merge am dat lovitura, nu merge stergem 10 linii de cod.

    Nici modelul X nu mi se pare prea inteligent. De ex. deschiderea aia tip fluture mi se pare o lipsa evidenta de ergonomie.

    In fine nu automobilele autonome sunt problema, nu ideea in sine ar putea fi supusa esecului ci adaptarea omului la acest tip de abordare. Prea devreme, prea grabita aceasta tehnologie. Pietei inca ii trebuie timp sa inteleaga, accepte si sa utilizeze acest future.

    Legat de bucuria infantila a unora as putea aminti ca acum 2(?) ani tot spuneam ca masinile electrice vor deveni urmatorul pas si ca industria va face pasul asta mai rapid decat ne-am astepta. S-au gasit destui analfabeti sa injure. Istoria se repeta....
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru