Cupra a început producția lui Formentor: primul model de sine stătător al mărcii este asamblat la uzina din Martorell

de Paul Cosma
Marti, 29.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra a anunțat începerea producției pentru Formentor, primul model de sine stătător dezvoltat de divizia de performanță de la Seat. Cupra Formentor este al șaselea model găzduit de fabrica de la Martorell.

Cupra Formentor, SUV-ul dezvoltat de sub-brandul de performanță deținut de Seat, a fost prezentat la începutul lunii martie și oferă două motorizări: una pe benzină cu 310 CP și o variantă plug-in hybrid cu 245 de cai putere.

Spaniolii au deschis lista de comenzi în luna iulie, iar acum au anunțat startul oficial al producției pentru Formentor.

SUV-ul de performanță este asamblat la fabrica din Martorell, fiind al șaselea model ce este găzduit de uzina spaniolă. Potrivit informațiilor oficiale, capacitatea inițială va fi de 160 de exemplare Formentor pe zi.

Producția lui Cupra Formentor va ajunge, ulterior, la 10% din volumul total al uzinei din apropiere de Barcelona.

Via Cupra

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    e tot seat leon doar ca mai bibilit si clar mai scump ca seat leon de 290 cp, pardon tot cupra (44 mii formentor 310 cp la nemti vs 38 mii leon.)
    seat ateca (scuze tot cupra ateca) e culmea ceva mai scump ca formentor desi mai uritel.
    11 1
  • Mașina-i mișto și p-afară și pe dinăuntru. Inutil de adăugat că, cu o gardă la sol normală, ar fi de fapt un hot-hatch reușit.

    ...Ceea ce va și deveni cu siguranță într-o versiune Leon Cuprizată tot *de performanță*... c-așa e trendu-n ultimii ani: proiectezi un hatch, îl înalți botezându-l SUV și pe urmă-l cobori - ridicându-i însă prețul. :-))
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru