Cupra dezvăluie noile SUV-uri Terramar și Tavascan. Cel dintâi model va fi ultimul al mărcii cu motoare termice

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra a oferit primele imagini cu viitoarele modele de serie Terramar și Tavascan. Noul Terramar are un propulsor hibrid și este ultimul model al mărcii care va fi oferit cu un motor termic. De cealaltă parte, Tavascan este un SUV electric înrudit cu Volkswagen ID 5. Ambele modele vor fi lansate în 2024.

În cadrul unui eveniment susținut în Spania, Cupra a dezvăluit o serie de modele noi care vor intra în producție până în 2025. Vedeta evenimentului a fost noul concept electric UrbanRebel, care va debuta ca model de serie în 2025. Însă, pe lângă acest concept, Cupra a dezvăluit și primele imagini cu două modele noi care vor debuta cu un an mai devreme.

Primul model se numește Terramar și este un SUV hibrid. Noul model va fi înrudit cu viitoarea generație Audi Q3 și, așa cum ne-a obișnuit Cupra, designul lui Terramar pune mult accent pe dinamică și sportivitate. Cupra nu a divulgat multe detalii tehnice, însă este important de menționat că Terramar va fi ultimul model al mărcii spaniole echipat cu un motor termic.

Asta nu înseamnă că Terramar este un model cu propulsie convențională, deoarece motorul termic va fi cuplat la un sistem hibrid convențional sau la un sistem hibrid cu încărcare la priză. Potrivit companiei, versiunea PHEV promite circa 100 de kilometri autonomie în modul electric.

Mai mult, Terramar va fi bazat pe o versiune actualizată a platformei MQB și va fi asamblat în Ungaria, la uzina din Gyor.

Celălalt model se numește Tavascan și este un SUV-coupe electric. Acesta va fi înrudit cu Volkswagen ID 5 GTX și va fi bazat pe platforma MEB. Și la acest model, informațiile tehnice sunt limitate, însă Tavascan ar urma să fie echipat cu un propulsor electric de 306 cai putere, alimentat de o baterie de 77 kWh. Modelul promite o autonomie de circa 450 de kilometri.

Cele două modele vor fi lansate în 2024, alături de noile facelift-uri aduse modelelor existente Born, Leon și Formentor.

via Cupra

Comentarii (1)

  • unualtu
    Porsche spaniol
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru