Cupra prezintă conceptul UrbanRebel, o mașină electrică de 226 de cai putere și autonomie de 440 de kilometri

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra a dezvăluit noul concept al unei mașini de oraș, numit UrbanRebel. Noul concept anunță o mașină electrică de dimensiuni mici care va intra în producție în 2025. Conceptul UrbanRebel este propulsat de un motor electric de 226 de cai putere și oferă o autonomie de 440 de kilometri.

În cadrul unui eveniment susținut în apropiere de fostul circuit Sitges-Terramar din Spania, Cupra a dezvăluit nu mai puțin de 3 modele noi care vor fi lansate până în 2025. Dintre acestea, două sunt modele de serie, în speță, noile SUV-uri Terramar și Tavascan, iar producția lor va debuta în 2024. Cel de-al treilea model prezentat, fiind, de altfel, vedeta evenimentului, este noul concept UrbanRebel, care anunță o mașină electrică de oraș ce va debuta în 2025.

Numele conceptului este unul cunoscut, deoarece Cupra a prezentat, la sfârșitul anului trecut, o versiune extremă a conceptului, asemănătoare unei mașini de curse. De data aceasta, însă, UrbanRebel a fost îmblânzit și ne oferă o primă impresie a felului în care acesta va arăta atunci când modelul de serie va fi lansat în 2025.

Designul exterior este unul agresiv, ce denotă o mașină mică, dar sportivă. În partea din față avem o priză de aer pronunțată în bara față, alături de farurile LED cu trei blocuri de iluminare.

Caroseria este puternic sculptată în scopuri aerodinamice, lucru evidențiat prin lipsa mânerelor portierelor.

Limbajul de design sportiv și impunător se continuă și în partea din spate cu un eleron amplasat pe plafon și cu un difuzor amplasat în bara spate. Stopurile LED unite printr-o bandă iluminată, alături de sigla Cupra iluminată, completează designul conceptului. Potrivit mărcii, 95% din designul acestui concept se va regăsi la versiunea de serie. Mai multe elemente ale caroseriei și habitaclului au fost realizate cu ajutorul unor imprimante 3D.

Habitaclul lui UrbanRebel este la fel de impunător ca exteriorul. Aici avem un volan în forma unui controller pentru console gaming și cu butoanele aranjate într-o configurație similară cu ceea ce vedem la un controller Playstation sau Xbox. Evident, nu lipsesc ecranele pentru instrumentarul digital și pentru sistemul multimedia, iar habitaclul dispune și de iluminare ambientală.

Conceptul UrbanRebel este bazat pe platforma MEB, împărtășită cu Volkswagen ID 3 și Cupra Born.

Motorul electric este cuplat la puntea față și dezvoltă 226 de cai putere. Asta înseamnă un sprint de la 0 la 100 km/h în doar 6.9 secunde, iar conceptul promite o autonomie de 440 de kilometri.

Noul Cupra UrbanRebel va debuta ca model de serie în 2025 și va fi produs în Spania, la uzina din Martorell.

via Cupra

Comentarii (4)

  • Dan Voiculescu
    Cupra, un mare bravo. Să fim încrezători, cu astfel de bijuterii, nu doar răzvrătirea citadină are toate șansele să reuşească.
    2 8
  • Dan Voiculescu
    Ce vă deranjează la această superbă citadină?
    3 9
  • van doiculescu
    n-ai cu cine sa te certi nenea use(cu)rist ?
    7 3
  • Mircea Badea
    de ce 2025? pana atunci e invechita tehnologia.

    si de ce e asa suspendata, sa o parchezi manelistic pe scari?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru