Cupra prezintă noua versiune Formentor VZ5: motor de 2.5 litri cu 390 CP și producție de doar 7.000 de unități

de Paul Cosma
Luni, 22.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra Formentor a primit o nouă versiune din partea brandului de performanță de la Seat. Formentor VZ5 beneficiază de un motor pe benzină de 2.5 litri cu 5 cilindri care dezvoltă 390 de cai putere și un cuplu de 480 Nm.

Cupra Formentor, primul model de sine stătător al brand-ului deținut de Seat, are o nouă variantă. Apariția lui Formentor VZ5 coincide cu aniversarea a trei ani de la înființarea mărcii Cupra. 

Noua versiune lansată de spanioli beneficiază în premieră de un motor cu 5 cilindri, de 2.5 litri, 390 CP și 480 Nm. 

Formentor VZ5 dispune și de o cutie automată cu 7 trepte și un sistem de tracțiune integrală 4Drive. Cea mai puternică versiune a SUV-ului Iberic promite o accelerație 0-100 km/h în 4.2 secunde și o viteză de top de 250 km/h. 

În plus, Formentor VZ5 propune o suspensie mai rigidă și o gardă la sol mai mică decât cea a versiunilor existente. Pe lângă nuanțele de bază pentru caroserie (Midnight Black, Magnetic Tech Matte și Petrol Blue Matte), spaniolii au introdus și Taiga Grey special pentru această versiune.

Producția lui Cupra Formentor VZ5 va fi limitată la doar 7.000 de unități, iar lista de comenzi va fi deschisă în ultimul trimestru din 2021. 

Via Cupra

Comentarii (2)

  • Asta chiar e ceva deosebit...e cu motorul ala genial de la Audi. Nu credeam sa aiba Seat vreodata acces la motorul ala. Ma astept acum ca si pretul sa fie unul pe masura.
    16 1
  • ce ....... is aia de la audi: cand vw au cerut motorul pentru golf 8 super R, au zis ca ei nu dau motorul asta la nimeni. si surpriza, l-au dat la cupra, o marca fondata aproape ieri.
    ipocrizie, s'audi la audi?
    15 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru