Cupra și ABT au început testele cu viitorul vehicul dezvoltat pentru competiția de rally-raid Extreme E: modelul electric oferă până la 540 de cai putere

de Cornel Șocariciu
Sambata, 19.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra împreună cu ABT Sportsline au participat la primul test oficial dedicat competiției Extreme E. Seria de rally-raid va debuta în 2021 și se adresează exclusiv mașinilor electrice. Mattias Ekström și Claudia Hürtgen sunt piloții care vor concura sub culorile echipei ABT Cupra XE.

La finalul lunii octombrie, oficialii Cupra au anunțat că se vor implica în competiția Extreme E, o nouă serie de rally-raid dedicată exclusiv mașinilor electrice. Spaniolii au semnat un parteneriat cu echipa ABT Sportsline, iar echipajul ales pentru primul sezon al seriei este format din Mattias Ekström și Claudia Hürtgen.

Toate echipele înscrise în Extreme E vor folosi modelul Odyssey21 dezvoltat de Spark Racing Technology. Mașina pregătită de firma din Franța va avea o masă totală de 1.650 de kilograme, un sistem de tracțiune integrală și un motor electric amplasat central capabil să dezvolte peste 540 CP. Designul exterior va fi stabilit de fiecare echipă în parte.

Acum, Cupra și ABT Sportsline au publicat imagini realizate la primul test oficial cu e-Cupra ABT XE1 (denumirea mașinii de concurs). Sesiunea a avut loc pe circuitul MotorLand Aragón, Spania, iar piloții au putut testa modelul electric atât pe asfalt, cât și pe o porțiune de off-road.

La acest test au participat și alte șapte echipaje înscrise în viitoarea serie Extreme E.

"Aceste sesiuni ne-au ajutat să ne obișnuim cu dimensiunile și comportamentul modelului e-Cupra ABT XE1. Atât eu, cât și Claudia, învățăm rapid, iar acesta va fi un factor cheie pentru a profita din plin de resursele modelului pe toate suprafețele de concurs", a declarat Mattias Ekström, fost campion în DTM și în Mondialul de Rallycross.

Primul sezon Extreme E va debuta în luna martie a anului viitor, iar organizatorii au pregătit cinci etape, toate urmând să se desfășoare pe suprafețe diferite de conucurs.

În noua serie dedicată exclusiv mașinilor electrice îi vom vedea și pe Sebastien Loeb și Carlos Sainz. Pilotul francez a anunțat recent că va colabora cu X44, echipa înființată de Lewis Hamilton, în timp ce Sainz debutează în Extreme E cu propria echipă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru