Dacia a depășit Renault și Peugeot în Franța, în 2021. Marca românească, cea mai vândută către persoane fizice

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Luni, 27.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În Franța, Dacia a reușit să depășească, pentru prima dată, Renault și Peugeot în vânzările către persoane fizice. Constructorul din Mioveni a vândut aproape 100.000 de automobile către acest tip de clienți.

În 2021, Dacia a reușit să vândă, în Franța, mai multe mașini decât Renault și Peugeot către persoanele fizice. Datele, actualizate până la data de 20 decembrie, arată că au fost comercializate 99.698 de modele Dacia în lunile noiembrie și decembrie. Cel mai apropiat concurent, părintele Renault, a reușit să vândă 91.246 de automobile, în timp ce Peugeot a înregistrat 87.524 de exemplare vândute.

Mai mult, Dacia a reușit să vândă de două ori mai multe mașini decât Citroen, al treilea constructor important din Franța. Marca franțuzească, ce face parte din Grupul Stellantis, a reușit să vândă numai 51.972 de mașini în această perioadă.

În primele 11 luni ale lui 2021, Dacia a reușit să atingă o cotă de piață de 14.4% în Franța. Din această piață, 44% este reprezentată de cea a persoanelor fizice, iar restul reprezintă piețele firmelor, instituțiilor și serviciilor de închiriere.

În contextul crizei mondiale de semiconductori, precum și a pandemiei de COVID-19, Dacia a reușit să fie printre puținele branduri care s-au menținut pe o traiectorie pozitivă la capitolul vânzări.

În luna noiembrie, au fost vândute 35.714 de exemplare la nivelul Uniunii Europene, ceea ce reprezintă o creștere de 4.2% față de noiembrie 2020. Astfel, Dacia deține aproape 4% din cota de piață la nivelul UE.

În perioada ianuarie-noiembrie, Dacia a reușit să vândă 366.783 de mașini atât la nivelul Uniunii Europene cât și în țările membre EFTA și în Marea Britanie. Acest lucru se traduce printr-o creștere de 0.3% față de aceeași perioadă a anului trecut pe aceleași piețe.

via Profit

Comentarii (6)

  • Dragii moșului, de ce nu citați tot articolul... Daca mergeti la sursa veți vedea că intervievatul recunoaște că francezii sunt mai "atenți" cu achiziționarea unei mașini noi și aloca "sume mai mici" pentru acest lucru .
    Numai datorită acestor condiții, Dacia a luat avânt la vânzări. Deoarece a crescut sărăcia. Nu mi ziceți că unul care are bani de audi Q7 sau Mercedes s classe își ia așa, tam nissan o Dacia Logan...
    17 8
  • Aceasta situație e dovada ca oamenii au sărăcit
    12 8
  • daca erau saraci isi luau sh
    5 11
  • Știi tu ceva dar nu se leagă...sărăcia nu e peste tot la fel... aia de și-au luat dacii...cu ani in urma poate își luau Passat... ori sperau la vreun audi
    7 5
  • Seriff
    @dci depinde ce intelegi prin saraci, Dacia vinde bine si pentru ca multi au cumparat-o ca a doua masina, cunosc oameni care au luat-o pentru naveta sau pentru a-si face treaba cu ea zi de zi, a doua masina fiind folosita in weekend, concedii si drum lung.
    Plus de asta e cumparata grav de firme, sunt mii de loganuri pe firma pe strazi.
    5 1
  • Mai poate fi si vorba de adecvare. Dacia ofera suficiente dotari la un pret inca accesibil. Ce se putea cumpara cu 11-12k acum 4-5 ani de la triada Clio/208/C3, acum nu scade sub 15-16k. Sandero e singurul care a ramas pe la 11-12k. Unde mai pui ca Stepway nu are concurent nici cu 3-4k mai mult.
    Nasoale vremuri am prins.
    S-a ajuns sa se vanda subcompacta la pret de compacta de acum cativa ani. Asta-i o galusca greu de inghitit pentru multi clienti. Apoi disparitia dieselului a mai indepartat o serie de clienti care s-au indreptat spre Dacia/Renault cu gpl.
    Nasoale momente pentru producatorii auto. Scumpiri pe linie, inverzeala scumpa si fara noima si clienti din ce in ce mai putin dispusi sa inghita galustele astea.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru