Dacia Spring a înregistrat peste 15.000 de comenzi în Europa

de Alexandru Monenciu
Vineri, 16.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Spring, primul model electric al constructorului de la Mioveni, a înregistrat deja peste 15.000 de comenzi în Europa. Primele exemplare vor ajunge la viitorii proprietari în toamna acestui an.

Dacia a lansat electricul Spring la finalul anului trecut. Descris (la acea vreme) ca fiind cea mai accesibilă mașină cu zero emisii din Europa, modelul producătorului de la Mioveni a stârnit ceva interes printre clienții europeni.

Potrivit Grupului Renault, Dacia a înregistrat deja peste 15.000 de comenzi pentru Spring pe Bătrânul Continent. Livrările către clienți sunt programate să înceapă în această toamnă.

În România, Dacia Spring pornește de la 18.100 de euro. Lista de dotări standard include, printre altele, jante cu diametrul de 14 inch, tapițerie din piele sintetică, faruri de zi cu LED, aer condiționat manual, sistem de navigație și multimedia cu ecran tactil de 7 inch și sistem frânare de urgență automat.

Modelul electric poate fi achiziționat și prin programul Rabla Plus, caz în care prețul de achiziție scade cu aproximativ 10.000 de euro.

via Grupul Renault

Comentarii (10)

  • Edikkk
    Nici-o ştire despre accindentul de pe A2 ?

    Unde 52 de "şoferi" au uitat de au luat permisul şi au uitat că mai există şi o pedală care se chiamă frână....?
    8 24
  • @edikk
    Ba da,singura stire e ca din toate masinile implicate in accident,niciuna n-a fost electrica,n-a fost pentru ca nu ajungea pana acolo.Iar la 6 ore cat au stat ceilalti prinsi in coloana cu motorul si Ac-ul pornite,o electrica ramanea fara baterie in maxim o ora doar stand pe loc la 40 de grade.
    23 15
  • @Edikk
    Sa nu uitam ca avem accidente pentru ca nu avem autostrazi :))
    In realitate avem accidente si cei mai multi morti in accidente rutiere pentru ca avem cocalari care nu stiu sa conduca si dau vina pe orice altceva.
    Dobitocul care a plecat in tromba de la semafor si a intrat in statia de autobuz este un alt exemplu recent. Desigur avea omul BMW si asta e cea mai tare masina.
    Romania e plina de "soferi".
    Si cand ii auzi ca se vaita ca alte marci limiteaza viteza maxima la 180km/h te intrebi cam cum ar arata cotetul la un impact din asta.
    19 7
  • Ce poti spune despre Dacia Spring? O masina ok ptr oras . Desigur e facuta in China o tara care folosește cărbune in principal in industrie. Se plătesc subvenții ptr o masina ecofriendly facuta de altă tara cu cărbune. Ptr hipsterii eco stiti ca marea superputere China va construi 180 de centrale pe cărbune? Sa speram ca nu va bate vântul despre ei . In mod sigur Spring se va vinde bine . Dar nu datorita hipsterilor spălați pe creier.
    17 5
  • Al Bundy
    E bine că statul român subvenționează cu aproape 10.000 de euro aceasta roaba cu baterii si roti de bicicletă, cu siguranță 0. Dam de lucru chinezilor iar banii ajung in conturile francezilor. Cat despre mașină, nu mă convinge.
    9 3
  • Andrei
    Pentru prostul care crede ca o electrica ramane fara curent dupa o ora pe loc cu aerul conditionat pornit.

    O masina termica are un rezervor in medie de 50 litri si consuma cam 1 litru pe ora pornita cu aerul conditionat.

    O masina electrica are un rezervor in medie de 50kwh si consuma cam 1 kw pe ora pornita cu aerul conditionat.

    Trebuie sa fac eu calculele sau e prea evident?
    6 8
  • inexorabil
    Mafioso (09:07), am aflat ceva de-a dreptul senzaţional : cică, la JdA, ţi se va încredinţa un scaun special, ca să-i judeci exclusiv tu pe demonii de cocalari. Ţi-ai câştigat acest drept încă din viaţa telurică (mai ales că nimeni n-a putut să concureze cu tine în acest domeniu suculent eto-civic). Numai să nu faci şi muncă de reconstituire, ca să te edikkkfici în ce condiţii s-au produs accidentele provocate de “teribilişti” musai cu bembeu.

    PS. Pariez că şofer mai nepriceput ca tine nu poate fi depistat pe AM…
    15 4
  • Ce treaba are “producatorul de la mioveni” cu Dacia Spring?
    10 1
  • “pedală care se chiamă frână”...când ești fanul elekkktromașinilor nu e de mirare...
    11 2
  • Dănuț Alin Niță
    Tot o căruță este ...
    :))))
    6 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru