Dacia a oprit producția timp de trei zile din cauza crizei de semiconductori

de Paul Cosma
Miercuri, 28.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a anunțat că a întrerupt timp de trei zile producția de la Mioveni, din cauza lipsei componentelor electronice.

Industria auto locală continuă să fie afectată de problemele globale de aprovizionare. Într-un mesaj transmis publicației Economedia, reprezentanții Dacia spun că producția este întreruptă în zilele de 26, 27 și 28 iulie.

“Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate,” potrivit oficialilor Dacia.

Producția uzinei de la Mioveni a mai fost oprită și în lunile februarie (de două ori), martie, și aprilie, pentru câteva zile, din cauza crizei de semiconductori la nivel global. Atunci Dacia dădea vina pe „penuria de componente electronice provenite de la anumiți furnizori”.

Presa franceză scria recent că Dacia a decis să livreze unele vehicule către clienți fără sistemele de navigație, din cauza lipsei de semiconductori.

Tot în februarie, și oficialii Ford România au anunțat că sunt nevoiți să oprească producția pentru câteva zile.

Via Economedia

Comentarii (1)

  • LUCCI LUCIANO
    Adica elemente din cupru sau alte metale neferoase. Drept care, guvernul PNL-USR, urmasii si continuatorii in distrugerea Romaniei , a celor de la PSD, au acordat dreptul de exploatare a 30% din rezerva nationala de cupru, unei firme turcesti. Ca, ....deh! Cup Rom( companie de stat care exploatase anterior zacamintele)...nu era pe profit, domnule ! O planeta intreaga alearga dupa cupru, numai la noi....nu se face renabila exploatarea !!!!! Unde sunt , Doamne,plutoanele alea de executie, pt muuuuuui...stii astia?
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru