Dacia a produs un milion de cutii de viteze

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 14.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia a produs cutia de viteze cu numărul 1.000.000. Aceasta este o cutie de viteze TL8 pentru modelul Duster 4x4.

Esential 7.500 de cutii de viteze sunt produse în fiecare săptămână la UMCD
Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia (UMCD) a produs un milion de cutii de viteze TLx. Cutia de viteze TLx este o cutie manuală cu şase trepte ce poate transmite un cuplu de până la 240 Nm şi este adaptată noilor motoare pe benzină de 1.8 şi 2.0 litri, dar şi motoarelor diesel de 1.5 litri. Este prima cutie de viteze comună a Alianţei Renault-Nissan. O parte din producția de cutii de viteze TLx este livrată Uzinei Vehicule Dacia pentru modelul Duster, iar peste jumătate din producţie este destinată exportului către uzine Renault din Rusia (Avtoframos), Turcia (Oyak), Brazilia (Curitiba), Columbia (Sofasa), India (Chennay) şi uzinei Nissan din Marea Britanie (Sunderland).

Urmareste Automarket
Fabricarea şi asamblarea cutiilor de viteze tip TLx a început în anul 2008, Uzina Mecanică producând 7.500 de cutii de viteze pe săptămână. UMCD mai produce şi cutii de viteze tip JH cu cinci trepte ce sunt folosite pentru modelul Logan. 

În 2012, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia a produs 542.376 de cutii de viteze din care 280.435 cutii de viteze de tip JH (în 5 trepte) şi 261.941 cutii de viteze TLx.

Comentarii (1)

  • BaditzaEx
    sper sa apucam sa vedem un motor de 1,8 sau 2,0 pe vreun model Dacia ( Duster sau poate un viitor model Sport )
    bravo Dacia !!!
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru