Dacia ar putea lansa un nou model electric după 2026

de Tiberiu Safta
Marti, 01.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urma planului anunțat recent de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, care prevede 35 de modele electrice noi până în 2030, Dacia ar putea să lanseze un model electric nou în 2026. Mașina va utiliza platforma CMF-BEV, care va fi prezentă pe viitorul Renault 5 și Nissan Micra.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a demarat procesul de tranziție către mașini electrice. Până în 2030, concernul dorește să lanseze nu mai puțin de 35 de modele electrice noi. Astfel, fiecare marcă din Alianță, inclusiv Dacia, va lansa mașini pur electrice în următorii 8 ani.

Conform primelor informații, Dacia va lansa un model electric nou în 2026. Noua mașină va fi bazată pe platforma CMF-BEV, care, la rândul său, va fi utilizată de către viitorul Renault 5 și de următoarea generație Nissan Micra. Mai mult, mașina ar putea să fie construită în Franța, la centrul industrial de mașini electrice Renault ElectriCity.

Noua platformă CMF-BEV va permite asamblarea a 250.000 de mașini pe an. Ele vor aparține mărcilor Renault, Dacia, Nissan și chiar mărcii de mașini sport, Alpine. Viitorul model electric Dacia se va încadra în segmentul B.

În 2021, Dacia a debutat în segmentul mașinilor electrice cu modelul de oraș Spring. La mai bine de jumătate de an de când a intrat pe piața auto, Spring a devenit un model de succes, atât în România, cât și în Europa.

Până în 2026, Dacia se pregătește să lanseze două modele noi. Primul va fi o versiune hibridă a lui Jogger, care va debuta în 2023. Al doilea model va fi SUV-ul Bigster, ce va fi lansat în 2025.

via Economica

Comentarii (7)

  • Inca o veste buna pentru industria chinezeasca!
    15 6
  • Super! Asa cum Dacia Spring se vinde foarte bine, urmeaza un nou succes.
    Cat despre Made in China, sa lasam gargara si sa ne luminam: iPhone Made in China, BMW IX3 Made in China si alte 90% din produsele de pe piata europeana sunt Made in China.
    Pentru limitati:
    https://car-recalls.eu/recalls-statistics-2021/
    https://car-recalls.eu/2021-most-recall-car-europe/
    Citam:
    Locul 1 Mercedes
    Locul 2 VAG
    ....
    Locul 4 Audi
    ......
    Locul 6 BMW
    ....
    Locul .... Cocalarul roman limitat la creier.
    7 14
  • @Mihai,fata de insiruirea ta infantila,Springul e subventionat si din banii mei,cei 11 000euro subventie. Atat ai inteles tu,ca am ceva cu produsele facute in China? N-am,limitatule,ma enerveaza doar sa subventionez industria galbejitilor!Repet,poate n-ai priceput,am zis ca e o veste buna pentru industria lor,ce-ai sarit ca ars asa? Ai probleme!
    9 5
  • @Mihai, urmarind logica, rezulta ca Maserati e cea mai buna masina, cu un singur recall. Cum pe site-ul de aici avem pretentia ca avem cateva cunostinte despre masini, stim ca nu e cazul, e printre cele mai putin fiabile.
    9 1
  • @trantaurs
    Atunci vinde tot ce ai Made in China ca sa nu sustii industria lor si mergi pe jos sau cu trotineta.
    3 6
  • Știrea de fapt, e că Dacia ar putea să nici nu mai existe după 2026. Eu sper să existe, dar cum naiba să dai știri cu ce ar fi, dacă ar fi , după 2026. E penibil. Hai să vedem ce e azi pe piață, că nimeni nu știe dacă va mai fi ceva după 2026. Poate vine un pietroi din spațiu și ne face Dust(er) pe toți, până după 2026.
    9 0
  • Edikkk
    Dacă ar fi modele PHEV sau EV ar merita şi aşteptarea de 2026

    dar o să fie nişte rahaturi de micro hibride, aka startere cu baterie mică - pe care o să pună sigla ELECTRIC

    Mda
    3 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru