Dacia: Au fost comercializate 2 milioane de exemplare Duster la nivel global

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 02.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul de la Mioveni anunță că SUV-ul Duster a ajuns la 2 milioane de exemplar comercializate la nivel global. Acest model este vândut în 60 de țări și, până acum, a primit peste 40 de premii

După lansarea modelului Logan, în 2004, Dacia a impresionat din nou, șase ani mai târziu odată cu prezentarea lui Duster: un SUV versatil, fiabil și, poate cel mai important, accesibil.

În ultimii 12 ani, Dacia Duster a devenit din ce în ce mai popular, a participat inclusiv la raliuri și a urcat chiar și legendarul Pikes Peak din Statele Unite ale Americii, a primit peste 40 de premii și a ajuns să fie comercializat în 60 de țări. Ca să nu mai spunem că a ajuns la facelift-ul celei de-a doua generații.

Acum, Dacia anunță că a comercializat 2 milioane de exemplare Duster la nivel global. Mai mult, marca românească, deținută de gigantul francez Renault, produce un exemplar Duster la fiecare 63 de secunde.

Deloc suprinzător, cele mai multe vehicule Duster au ajuns în Franța și anume 454.707. Topul 5 al țărilor cu cele mai multe unități Duster vândute este completat pe rând de Italia (258.102 exemplare), Germania (210.776 unități), Turcia (152.406 exemplare) și Spania (124.271 unități).

În tot acest timp, Dacia Duster a primit, de asemenea, mai multe ediții speciale și a îndeplinit chiar și rolul de Papamobil.

via Dacia

Comentarii (11)

  • Stiu ceva firme din Cehia care au parcul de mașini format exclusiv din Skoda. La noi a trebuit să treacă ceva timp până să se prindă autoritățile(prefecturi, agenții, primării, deconcentrate, poliție, administrație etc. etc.) să treacă la un produs românesc și accesibil și fiabil. Doar miniștrii au mai rămas să-și plimbe augustele funduri în limuzine pe care se dau bani grei.
    18 4
  • “Ca să nu mai spunem că a ajuns la facelift-ul celei de-a doua generații.”... fals ... atât Duster cât și Logan se afla încă la prima generație...și într-adevăr la nu știu care Facelift
    4 12
  • @11:12...sa fim serioși... una e sa cumperi o superb laurin&klement și alta e un logan techroad sa zicem... loganul e mașina pentru taximetriștii est europeni nicidecum pentru un demnitar
    5 11
  • @dci Este și normal că un demnitar e un om cu mai multe bășini în el ca un român de rând. Ai dreptate, altfel te beși în superb.
    11 2
  • @dci
    Măcar ai citit articolul, sau doar ești Gică contra. Ce treabă are Loganul in discuție?
    5 3
  • “ La noi a trebuit să treacă ceva timp până să se prindă autoritățile(prefecturi, agenții, primării, deconcentrate, poliție, administrație etc. etc.) să treacă la un produs românesc și accesibil și fiabil.”... te-ai referit cumva la Volga ori Aston Martin?... eu zic ca te-ai referit la Dacia... adică logan și duster
    2 5
  • Și încă una... tu ai citit articolul ca eu l-am citit și in diagonala dar tot n-am găsit nimic legat de Skoda
    2 5
  • Edikkk
    după loganul X90 care a democratizat sedanul, acum Duster o face la nivel de SUV

    Bravo Dacia!
    9 2
  • Mda, doua milioane de săraci au cumparat Duster. Bravo Dacia. Ce performanta minunată. Bravissimo.mirobolante suceeshuri.
    Io daca as avea bani as cumpăra decât lamborghini urus. Atât.
    1 7
  • @decât lamborghini urus
    mai bine ai face o scoala. Atat.
    2 0
  • @Nsrei
    "Io daca as avea bani as cumpăra decât lamborghini urus."
    ...dar deocamdata te multumesti cu un cazan din jermania. Nu bate, nu troncane
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru