Dacia confirmă că Duster va primi o versiune cu tracțiune integrală și cutie automată: "Nu putem spune exact când"

de Daniel Popescu
Vineri, 11.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a anunțat că Duster va fi disponibil în viitor și într-o versiune cu tracțiune integrală și cutie de viteze automată, însă oficialii constructorului nu au precizat când va fi lansată.

Introducerea noilor teste de emisii WLTP a avut ca efect o reorganizare a gamei de motorizări pentru aproape toți constructorii, iar Dacia nu a făcut excepție.

Din vara anului trecut, Dacia Duster a rămas fără versiune cu cutie de viteze automată după introducerea noilor motoare diesel Blue dCi, în timp ce motorul pe benzină TCe de 1.2 litri a fost eliminat din gamă.

La vremea respectivă, oficialii Dacia nu au menționat dacă versiunea cu cutie de viteze automată va reveni în gamă, însă Christophe Dridi, directorul general al producătorului roman, a confirmat acum această informație. În plus, oficialul a anunțat că Duster va fi disponibil la un moment dat și într-o versiune cu tracțiune integrală și cutie de viteze automată.

"Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune când. Atunci când s-a făcut trecerea la standardele WLTP am prioritizat şi ne-am concentrat întâi pe cutia manuală, care reprezenta 85% din vânzări.

De asemenea, Duster va avea în viitor o versiune 4x4 cu transmisie automată, însă nu putem spune când", a declarat Dridi pentru publicația Ziarul Financiar.

În plus, Dridi a confirmat că Dacia a început deja și producția lui Duster cu motor pe benzină TCe de 1.3 litri.

Dacia a produs la Mioveni peste 335.000 de mașini în 2018, în creștere cu 6.8% față de 2017, iar capacitatea de producție va crește până la 406.000 de unități în urma unor investiții de 100 de milioane de euro

Via Ziarul Financiar

Comentarii (5)

  • Voi incerca sa fiu primul client :)
    17 1
  • Edikkk
    Chiar dacă este cântecul de lebăda a maşinilor termice, era de aşteptat sã intre şi europenii în lumea civilizată cu cutie automată de viteze.
    14 14
  • Catalin
    Cand apare Duster Oroch in Romania ???????
    5 2
  • Clique
    Sună bine, cred că o să aștept și o să mai strâng buget
    15 1
  • 4x4, 150CP, cutie automata - eu unul mi-as lua un Duster nou in configuratia asta in secunda 2.
    20 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru