Dacia Extreme: echiparea de top aduce tapițerie rezistentă la apă și sistem Extended Grip

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suntem în Austria pentru a descoperi și, implicit, conduce noua gamă Dacia Extreme. Cu această ocazie am aflat o serie de detalii noi despre noua echipare de top a producătorului de Mioveni, disponibilă pentru 4 dintre modelele mărcii.

La începutul lunii martie, Dacia a anunțat că versiunea Extreme devine echipare de tip pentru 4 modele din gamă. Este vorba despre Spring, Sandero Stepway, Jogger și Duster.

Noi am călătorit în Austria pentru a afla mai multe despre noua gamă Dacia Extreme. Înainte de a conduce noile modele, gândite pentru clienții atrași de aventură și de ieșirile în natură, am aflat o serie de detalii interesante despre noua echipare de top a mărcii de la Mioveni.

DISPONIBILĂ PENTRU 4 MODELE DIN GAMĂ

Așa cum spuneam, echiparea Extreme este disponibilă pentru 4 modele din gamă: Spring (cu 65 CP), Sandero Stepway, Duster și, nu în ultimul rând, Jogger.

Din punct de vedere al designului exterior, avem câteva detalii specifice, cum ar fi culorile exterioare Verde Cedar pentru Sandero Stepway, Jogger și Duster și Albastru Slate pentru Spring. Acestea sunt scoase în evidență de numeroasele elemente vopsite în culoarea Maro Copper.

De exemplu carcasele oglinzilor laterale, centrul roților și denumirea Dacia inscripționată pe hayon.

Mai există și câteva elemente de decor care evocă modul în care sunt trasate curbele de nivel pe hărțile topografice.

Pachetul exterior este completat de jantele (în nuanța Negru Shiny) de 16 inch, pe Sandero Stepway și Jogger și de 17 inch pe Duster.

NOU MATERIAL TEXTIL, REZISTENT LA MURDĂRIE

Pentru interiorul modelelor Extreme, Dacia a pregătit un nou material textil, care imită catifeaua, rezistent la murdărie și ușor de spălat. Acesta este denumit MicroCloud.

Modelul topografic de la exterior poate fi regăsit și pe covorașele din cauciuc.

Și în habitalu întâlnim elemente în culoarea Maro Copper, iar sigla Dacia este imprimată în relief pe spătarul scaunelor față.

SISTEM EXTENDED GRIP PENTRU SANDERO STEPWAY ȘI JOGGER

De departe cea mai interesantă noutate este sistemul Extended Grip, care se va regăsi pe modelele Sandero Stepway și Jogger. Pe scurt, vorbim despre un sistem (care poate fi activat de la buton) care permite o aderență suplimentară pe suprafețele dificile, prin adaptarea setărilor sistemului de control electronic al stabilității.

Sistemul Extended Grip este cel utilizat de Renault în trecut, dar optimizat pentru gama Dacia Extreme.

PACHETUL SLEEP TRANSFORMĂ JOGGER ÎNTR-UN DORMITOR VERITABIL

Așa cum bine știi deja, Dacia a dezvoltat pentru modelul Jogger pachetul Sleep.

Primul element al gamei de accesorii InNature transformă mașina într-un dormitor veritabil.

Pachetul include un pat pentru două persoane (saltea cu o lungime de 190 centimetri și 130 de centimetri lățime), care se poate monta în mai puțin de două minute. Cutia de lemn ascunde un spațiu de depozitare de 220 de litri.

Întregul pachet cântărește 50 de kilograme, astfel că poate fi manevrat, cu ușurință, de 2 persoane.

Pachetul Sleep poate fi bifat în același timp cu Jogger, caz în care costă 1.490 de euro. Dacă este comandat ulterior, ca accesoriu, acesta costă 1.790 de euro.

via Dacia

Comentarii (4)

  • "Noi am călătorit în Austria pentru a afla mai multe despre noua gamă Dacia Extreme...". Bag de seamă că ați călătorit în Austria, dar nu ați aflat prea multe despre gama Dacia Extreme, cel puțin așa rezultă din acest articol "subțire". Mai multe detalii nu stricau.
    16 1
  • Or fi mai de calitate noile covorașe de cauciuc, că cele actuale sunt o mizerie.
    7 2
  • Singurele chestii superioare sunt.. preturile
    19 5
  • extended grip , o gaselnita de marketing brevetata de renault, acum re-incalzita de Dacia si prezentata mai abitir decat coada la maimuta
    Abtibildurile alea lipite pe aripi sunt penibile. mi aduc aminte de cele de pe timpuri cu "dacia cu motor cu injectie".
    tot la nivelul ala au ramas, bine ca are motor.
    Norocul lor e ca au saracit europenii, ca altfel stateau cu conservele nevandute
    12 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru