Dacia: Hărțile de navigație, actualizate cu ajutorul telefonului mobil

de Alexandru Monenciu
Marti, 05.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a încheiat un parteneriat cu cei de la NNG pentru a le permite clienților să acualizeze hărțile sistemului de navigație cu ajutorul telefonului mobil.

Actualizarea hărților de navigație de la bordul mașinilor Dacia, echipate cu sistemul Media Nav, va fi mai facilă ca oricând.

Constructorul de la Mioveni tocmai a încheiat un parteneriat cu NNG, companie specializată în sisteme de navigație și infotainment, astfel că posesorii de modele Dacia vor putea actualiza hărțile prin intermediul telefonului mobil.

Aplicația Dacia Map Update, disponibilă momentan pentru telefoanele care utilizează sistemul de operare Android, le permite clienților să selecteze și să descarce hărțile zonale direct pe telefon. Apoi, este suficient ca telefonul să fie conectat la vehicul, cu ajutorul unui cablu USB, să fie deschisă aplicația și să se descarce hărțile direct pe Dacia Media Nav.

Actualizările se fac în 15 minute. Primele 6 actualizări (2 pe an, timp de 3 ani) sunt gratuite. După această perioadă de 3 ani, hărțile vor putea fi achiziționate în varianta actualizată la bordul mașinii.

Reprezentanții Dacia transmit că, în viitorul apropiat, aplicația Dacia Map Update va fi disponibilă și pentru iOS.

via Dacia

Comentarii (2)

  • @Nsrei
    Pentru că m-ai făcut curios am căutat un pic și am găsit prețuri la revizii Dacia motor 1.0 Așadar, în funcție de prestator și de oraș, am găsit prețuri ce pleacă de la 650 - 800 - 900 și peste 1000-1200 lei. Desigur, în funcție de a câta revizie este, ulei folosit, filtre, etc. Nu mi se pare mai scumpă decât la alte mărci. Iar despre actualizarea hărților, ce să zic... Nici măcar nu ști prețul de peste 3 ani, când vor cere bani, după cum anunță, dar deja spui că e scump. Despre ce vorbim? Poți foarte bine să optezi pentru hărți actualizate cu 200 de lei, sunt firme care fac așa ceva. Poți opta pentru Waze, care este în timp real. Nu-ți bagă nimeni pe gât hărțile Dacia/Renault. Poți opta pentru alte actualizări - Mazda lua 200 de euro acum ceva timp. Ai soluții.
    Și apropo, am mai zis-o, prefer oricând o Dacie nouă, cu garanție, la care să plătesc reviziile, decât o tigaie vândută de un samsar, la care să bag și iar să bag bani și să nu am nicio garanție că nu mă lasă-n drum.
    6 2
  • Banditos
    o fi Dacia vinovata ca reviziile s-au scumpit de cand lupu'catel si motoarele de 1.4
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru