Dacia lansează o ediție specială pentru Duster și Sandero Stepway: brandul aniversează 15 ani de prezență în Europa

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Vineri, 15.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia sărbătorește 15 ani de prezență în Europa prin lansarea unei ediții speciale pentru Duster și Sandero Stepway care include standard cameră pentru marșarier, aer condiționat automat sau ecran touch de 7 inch cu sistem de navigație.

Dacia sărbătorește 15 ani de la debutul comercial pe piața europeană din 2005, ocazie cu care a lansat o ediție specială care a primit numele sugestiv "15 Years".

Noua ediție specială este disponibilă pentru o gamă variată de motorizări de pe Duster, Sandero Stepway, Lodgy Stepway și Logan MCV Stepway și include standard o serie de îmbunătățiri care în mod obișnuit sunt disponibile contra-cost.

Ediția specială are la bază echiparea Prestige (în cazul lui Duster) și echiparea Stepway (pentru celelalte trei modele) și este disponibilă în 7 culori de caroserie, printre care și una în premieră: Iron Blue.

Standard, ediția specială include cameră de marșarier, aer condiționat automat, un ecran touch de 7 inch echipat cu sistem de navigație, radio, slot USB și bluetooth. În cazul lui Duster, ediția specială beneficiază și de sistem de monitorizare a unghiului mort și cameră multi-view.

Duster vine echipat cu jante de 17 inch, în timp ce cele trei modele Stepway oferă jante de 16 inch, la care se adaugă badge-ul "15 Years" pe ușile din față.

La interior, Dacia promite o tapițerie specială și elemente de culoare albastră pe gurile de ventilație.

Ediția specială va fi disponibilă pe toate piețele în care Dacia este prezentă, inclusiv în România, însă pentru moment aceasta nu apare în configuratorul pentru piața noastră. Totuși, cel mai probabil, diferențele de preț de pe piața franceză dintre ediția specială și echiparea pe care se bazează această vor fi menținute și în România.

Într-o astfel de situație, ediția specială pentru Dacia Duster va costa cu 450 de euro mai mult decât echiparea Prestige, iar cea pentru Sandero Stepway și Logan MCV Stepway cu câte 300 de euro mai mult. În cazul lui Lodgy, diferența de preț este de 200 de euro.

Pe piața franceză, Dacia a lansat și ediția limitată City+ pentru Sandero, care include jante de 15 inch, sistem R-Plug & Music, aer condiționat manual, proiectoare de ceață și oglinzi electrice.

Începând din 2005, Dacia a vândut în Europa 6.4 milioane de mașini și este a cincea marcă în Europa în funcție de vânzările înregistrate în rândul persoanelor fizice.

În toamna acestui an, Dacia va lansa noile generații Sandero și Logan, iar în prima parte a anului viitor va dezvălui și versiunea de serie pentru Spring, prima mașină electrică a brandului de la Mioveni.

Via Dacia

Comentarii (1)

  • fan dacia
    BRAVO DACIA !! Respect
    15 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru