Dacia Logan Lux, un nou concept virtual pe care-l vei iubi sau îl vei urî

de Mircea Meșter
Miercuri, 21.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ce se întâmplă atunci când un pasionat se pune în fața calculatorului și nu mai pleacă de acolo până când pe monitor vede o variantă potențială de design pentru o berlină Dacia de segment superior? Răspuns: Logan Lux, un concept virtual interesant.

Visul dintotdeauna a șoferilor români este de a avea o mașină produsă la noi cu care să se mândrească în afara României. Nu doar la nivel de vânzări, capitol la care Dacia reușește să bată recorduri nesperate acum cîțiva ani, ci și în ceea ce privește calitatea și segmentele pe care mașinile produse la noi sunt expuse la export.

Evident că apariția lui Logan a fost o revoluție stilistică și de calitate la nivelul gamei Dacia. Iar revoluția a continuat apoi cu lansările lui Sandero și mai apoi Duster, mașini care au ridicat ștacheta în ceea ce privește dotările și nivelul oferit de modelele de la Mioveni. Totuși, poziționarea de piață a celor de la Dacia face ca mașinile lor să nu ajungă la nivelul tehnologic și de design al mărcilor tradiționale ale Europei. Nu avem modele care să se apropie de zona premium, nu avem modele sportive și nu avem mașini de statut cu care să ne umflăm piepturile de mândrie. Da, gama Dacia are rezultate excepționale la nivel de vânzări și da, Duster este cel mai vândut model din gama actuală a alianței Renault-Nissan.

Dar ne lipsește mașina de status. Vârful.

Logan Lux by Puiu

Acesta e momentul în care apare în peisaj un artist digital care ne oferă o ipoteză legată de un viitor sedan Dacia de segment superior. În oferta artistică ne este prezentată o berlină-coupe cu patru uși care poartă numele Logan Lux și care ar avea șanse, în viziunea artistului care a creat pagina de Facebook Trei DStudiomax Puiu, să se ridice la nivelul cerințelor oricărui client român al acestui tip de mașini.

Conceptul digital, care nu are nicio legătură cu Dacia, ne prezintă o linie laterală care seamănă cu cea a coupe-urilor cu patru uși din gama Audi-BMW, un spate cu indicii care ne amintesc de Seria 6 Coupe și o parte frontală în care apare o grilă de dimensiuni mari care ne prezintă în centru sigla Dacia flancată de două baghete cromate. Blocurile optice frontale sunt lipite de grilă, în stilul ultimelor generații ale modelelor BMW, iar jocurile de lumini din interior sunt rectangulare.

Dacă ne întrebați pe noi, am mai fi lucrat puțin la zona din spate, care pare neterminată la nivelul stopurilor și are evacuări duble de dimensiuni mult prea mici pentru un astfel de model.

În rest, nu putem decât să sperăm că oamenii de la Dacia citesc acest articol și că vor lua în considerare idei noi atunci când se vor hotărî să lărgească gama. 

via Trei DStudiomax Puiu

Comentarii (31)

  • Scorpionul_negru
    Cand o sa arate Dacia asa, eu o sa fiu deja schelet in mormant :))
    33 3
  • 4d cinema
    i-a dat cu virgula

    uitandu-ma pe portofoliul lu' Puiu se observa inadvertente de tehnica si control al suprafetelor. Unele modele sunt "la linie" altele parca executate de un tip care inca mai are de invatat sa se joace cu poligoanele volumele muchiile si, in general, proportiile unei masini. Adica pentru un tip care a facut zeci de modelari dupa blue-printuri ar putea sa fie mai atent la "cut"-urile de la portiere, parbrizul lipit cu superglue ori grosolania aia ce imi sare in ochi din zona farurilor.

    Parerea mea (care va fi la greu votata cu manutze rosii)? multe modele free ori cumparate de pe net si o incercare destuld e palida da disainar auto

    zic pas
    34 5
  • Audi, BMW si o sigla aruncata intr-un mixer:) Copy paste ca la Chinezi:)
    17 3
  • La prima vedere am crezut ca e vreun Saab sau vreo Tatra. Prefer Chambord-ul din spate :-)
    6 1
  • hazard
    Mai taie din ele, da-le dracu!
    12 1
  • antonny
    corect spus "Visul dintotdeauna a șoferilor români este de a avea o mașină produsă la noi cu care să se mândrească în afara României."
    suntem de ras ....ar trebui sa ne uitam la TURCI cate fabricii cati producatori au , si nu se mai mandresc....
    6 0
  • Sunt niste randari naive facute de unul care stie sa tuneze masini in timpul liber. Nimic functional si nici conceptual nu se vede acolo.
    9 0
  • Aaaaaaa
    Puiu e elev intr-a patra cumva?
    10 0
  • degeaba cand vezi marca dacia , re vezi comunizmul , saul il re traiesti , e tare modelul dar marca strica tot ,
    2 5
  • Pe ei ...,ii intereseaza doar vanzarile.......,nu si calitatea......,tipic romanesc....!!!!!!!!
    1 3
  • nu prea inteleg ditai bucata de plastic care inconjoara proiectorul de ceata
    iar antena aia cocotata pe plafon strica tot

    interesant exercitiu de imaginatie, dar se vede influenta dacia. Ar merge in gta
    5 2
  • aceeasi persoana a imaginat dacia mini eco, care arata a propunere de design pentru smart-ul din 98
    5 1
  • E gretoasa.
    5 3
  • IonCuVaca
    O trompeta de masina...s-a gasit un fatalau sa dizainuie o schita si na` ce balamuc pe 4 roti i-a iesit
    5 2
  • Măi băieţi, înţeleg că e cam stearpă lumea auto zilele astea şi nu prea sunt subiecte, dar chiar începeţi să publicaţi orice randare de doi bani făcută de toţi "dizainării"? Serios, preferam să citesc mai puţine ştiri decât să dau de aşa ceva printre articolele voastre.
    Sper din inimă că e doar un accident şi nu o să devină o obişnuinţă publicarea tuturor bazaconiilor pe care le visează unii noaptea.
    4 1
  • A, încă ceva. Numele... numele e de vis. Ce-ţi poţi dori mai mult decât LUX by Puiu? Logan Lux by Puiu. BAM!
    Are cineva mailul de la departamentele de R&D şi Marketing de la Dacia? Because we got a winner, boys and girls!
    4 1
  • Andrew
    E super sa o faca !!!!!!!!!!!!!!!
    1 0
  • inexorabil
    Stați, măi oameni buni, că nu-s decât niște…imagini. Rău mai suferim de mania detractării cu orice preț! Omu’ a ȋncercat. Ori n-are voie? Ceea ce a rezultat nu contează decât pentru forța noastră interpretativă, care mătură totul…Noi ȋnsemnăm niște reviste auto vii și ambulante, care aproape că bagatelizează efortul și rostul publicațiilor propriu-zise, nu?

    Știți ceva? Mie ȋmi place “monstruozitatea” asta!!! Nici nu mă interesează că ar fi by Puiu sau bye Puiu. Să se materializeze, să obțină calificativul “Good” la teribilul IIHS-SOT și să fiu al naibii de n-o cumpăr :D

    Serios, trebuie să ne temperăm, altfel n-ar fi exclus să ne trezim ȋn situația hilară ȋn care un constructor ar anunța că va scoate modelul cutare, de categoria cutare și pentru profilul cutare de client, iar noi deja am ȋncepe să cumpănim sau să criticăm…silueta mașinii, aspectul grilei, formele farurilor, ergonomia, tehnologiile etc., deși, repet, mai ȋntâi doar s-a făcut publică o intenție de fabricare, fără să existe nimic altceva!
    3 1
  • andrei
    arata mai mult a sport decat a limuzina de lux
    0 0
  • mugabe
    de frumoasa ce e, interiorul e pastrat secret !!!!! fuck you Romania
    0 8
  • Din fata e VW din spate Honda= quasimoto
    0 1
  • @Andy

    Da, foarte buna comparatia cu Tatra! Si eu zic ca aduce un pic cu T613 si T700.
    0 1
  • @mugabe

    De ce injuri Romania si postezi pe un site Romanesc. Cu ce e de vina tara pentru acest exercitiu mai mult sau mai puti reusit de imaginatie?
    2 0
  • interesat
    scoate si tu antena aia de sarma si baga una tip coada de rechin daca tot vrei sa fie schimbarea pana la capat :)
    1 0
  • georgemed
    daca tot vorbim de randari cred ca mult mai reusita este aceasta dacie https://www.facebook.com/media/set/?set=a.616198715105023.1073741828.208218995902999&type=3
    0 0
  • Cand o sa schiimbam comunistii din departamentul Design Dacia poate vom avea o masina adevarata. Pana acum nu am vazut decat trompete scoase pe portiile uzinei. Ce era atat de greu sa ia un motor de 2.0 de la francezi si sa schimbe designul la cojile astea. O dacie 1310 i cu motor in V . OMFG ... as cumpara si eu una
    2 2
  • DeZaXaT
    Trecand peste toate ....... LUX cu motor 1.6 ? :))=))
    3 0
  • antonyo
    cit este pretu si cind apare dacia lux
    1 0
  • Lux clar nu ,dar ca si model e frumoasa . Eu mi-as cumpara o masina ca asta .
    0 0
  • @ Alex, 4dcinema si alti detractori de meserie. Proiectul arata foarte bine, Daca vreti un model mai "reusit", Puneti jos cateva zeci de milioane de dollari asa cum au facut Koreenii construiti a noua si moderna uzina de automobile si ve-ti avea masina voastra de vis. 4dcinema, vorbesti de parca ai fi d-ul Ghia in persoana. As vrea sa vad cateva proiecte de-ale tale, daca ai vreunul (ceea ce ma indoiesc). Cat despre tine, Alex, esti unul care mananca rahat cu polonicul cand vorbesti despre "comunism". Da comunismul a ansemnat in primul rand saracie, dar a avut si parti bune. Dupa atata amar de vreme, ar trebui sa fim capabil sa separam, fara partinire, ce a fost bun, si ce a fost rau in asa-zisul comunism Romanesc, pentru ca a fost foarte diferita implementarea lui in fiecare tara.
    0 0
  • PETRICA PARVU
    E O MASINA DE LUX , DE NOTA 10 PLACUTA ,DAR NU POSED BANII NECESARI PENTRU ASA AUTOTURISM , PETRICA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru