Dacia spulberă concurenţa franceză chiar în Hexagon: cotă de piaţă de peste 11% pe segmentul persoanelor fizice

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a ajuns la o cotă de piaţă de 11.5% în rândul persoanelor fizice din Franţa, după ce vânzările au crescut în august cu 42%.

Marca Dacia a cunoscut un progres semnificativ în Franţa în rândul persoanelor fizice în acest an, iar la jumătatea anului Sandero ocupa prima poziţie în topul celor mai bine vândute modele.

Ascensiunea a continuat şi pe parcursul lunii august, în care Sandero a acumulat o cotă de piaţă de 6.82% după ce o creştere de vânzări de 67%. Astfel, modelul românesc a învins fără emoţii Peugeot 208 (cotă de piaţă 5.34%) şi Renault Clio (3%).

Aceste performanţe au permis mărcii Dacia să obţină o cotă de piaţă de 11.5% în luna august în rândul persoanelor fizice, după o creştere medie a vânzărilor cu 42%. Aceasta este una dintre cele mai mari cote de piaţă înregistrate de Dacia în Franţa, iar Citroen ocupă locul doi la mare distanţă în spate, cu o cotă de 8.72%.

Performanţa a venit şi pe fondul unei scăderi de 20% a vânzărilor celor de la Citroen şi care a permis ca Dacia să aibă cel mai mare avans înregistrat vreodată în faţa francezilor pe acest segment.

În viitorul nu foarte îndepărtat, vânzările lui Dacia Sandero, dar şi ale Loganului, ar putea creşte şi mai mult, întrucât ambele modele vor primi în curând un facelift.

Via Autoactu

Comentarii (2)

  • Bravo, Dacia!
    Sper ca versiunile cu facelift vor fi mai bine echipate, iar materialele folosite in interior vor fi mai de calitate. Ar trebui si o noua motorizare mai puternica pe benzina. Motorul 1,2 tce ar fi ideal, in conditiile in care Renault a declarat ca in cativa ani nu va mai echipa modelele ieftine cu motorizari Diesel.
    11 0
  • Neste necunoscatori! Auzi la ei, stau asa de aproape de Germania si Olanda si isi iau Dacii in loc de BMW, Audi, VW... sh... :)
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru