Dacia va avea un nou director general începând cu 1 ianuarie 2014

de Bogdan Mirică
Joi, 14.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a anunţat astăzi că anul 2014 va aduce un nou director general în locul lui Jerome Olive. Se numeşte Nicolas Maure şi în trecut a fost directorul Uzinei Mecanice Dacia.

Anul viitor va aduce schimbări importante în cadrul conducerii Dacia. Într-un comunicat oficial publicat astăzi, constructorul român anunţă înlocuirea lui Jerome Olive în funcţia de director general al Dacia şi Renault România.

Jerome Olive va fi numit director industrial Renault pentru regiunea Europa. Locul său va fi luat de un alt francez, Nicolas Maure, care, alături de şefia Dacia şi Renault România, va prelua şi postul de director industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.

Nicolas Maure, fost director al Uzinei Mecanice Dacia

CV-ul lui Nicolas Maure include o diplomă în inginerie obţinută la Paris şi un MBA la Institutul European de Administrare al Afacerilor (INSEAD). Maure a fost consultant la Boston Consulting Group între 1985 şi 1987, a continuat apoi la Valeo (între 1988 şi 1993) şi Faurecia (1993-2000).

Urmareste Automarket
Activitatea în grupul Renault începe în anul 2000, în timp ce primele legături cu brandul românesc încep în septembrie 2006, când este numit director al Uzinei Mecanice Dacia până în august 2008.

Jerome Olive, omul care a născut Renault Scenic

De cealaltă parte, Jerome Olive şi-a început cariera în cadrul Renault încă din 1982, la uzina din Sandouville.

Evoluţia sa profesională se leagă strâns de modelul Scenic 1, de a cărui lansare în fabricaţie se ocupă la uzina din Douai. Uzină la conducerea căreia ajunge în anul 2004.

Din 2010, Olive este numit director general Dacia şi Renault România, iar din februarie 2013 ajunge să fie responsabil şi pentru funcţia de director industrial al Renault pentru regiunea Euromed Africa.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru