Dacia va dezvolta tehnologii pentru maşini autonome

de Daniel Popescu
Marti, 27.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia caută în România ingineri care să dezvolte sisteme de navigaţie conectate la internet şi tehnologii pentru maşinile autonome, pe măsură ce fabrica de la Mioveni se va automatiza.

Vom trece la sisteme de navigare conectate la internet şi sisteme hibrid care vor duce până la urmă la crearea unor vehicule autonome.

Nicolas Maure
Director general Dacia Romania
Vânzările scăzute de pe piaţa internă şi nevoia de automatizare a fabricii de la Mioveni determină Dacia să caute noi metode prin care să îşi păstreze relevanţa în România.

Oficialii constructorului român au dezvăluit că în perioada următoare intenţionează să se concentreze pe recrutarea de ingineri care să lucreze la sisteme de navigaţie conectate la internet şi la tehnologii pentru maşini autonome.

"Vom continua să dezvoltăm activităţile de inginerie şi anumite tehnologii în România şi vom trece de la o inginerie mecanică la noi domenii, precum sisteme de navigare conectate la internet şi sisteme hibrid care vor duce până la urmă la crearea unor vehicule autonome", a declarat Nicolas Maure, directorul general Dacia România.

Anul trecut, Dacia a vândut 511.000 de maşini la nivel global, însă numai 24.890 dintre ele, adică mai puţin de 5%, au fost comercializate în România.

Showroom-uri mai moderne?

Esential 120 este numărul inginerilor pe care ivrea să-i angajeze Renault România în următoarea perioadă
Pe de altă parte, Dacia anunţă schimbări interesante şi în privinţa showroom-urilor, întrucât acestea vor beneficia la un moment dat de tehnologii digitale.
"Vom căuta mai mulţi ingineri pe partea de construcţie şi vom introduce tehnologii digitale, astfel ca modul în care se va opera în magazinele de prezentare va fi foarte diferit", a adăugat Maure, fără să ofere amănunte suplimentare.

Declaraţiile şefului Dacia vin în contextul în care constructorul a anunţat în această lună că este în căutarea a 120 de ingineri, dintre care 60 cu experienţă, care să lucreze la fabrica de la Mioveni sau la centrul de proiectare din cadrul Renault Technologie Roumanie. În plus, compania caută şi 270 de studenţi şi masteranzi de la facultăţile cu profil tehnic.

Via Economica

Comentarii (7)

  • potential exista
    Luand in calcul ca avem specialisti buni in IT si cea mai rapida retea internet din Europa, consider ca Dacia-Renault se orienteaza bine.
    10 5
  • Nu e 1 aprilie ?
    Maşini autonome in Romania ...poate stra stra stra nepotii mei la ce bine sunt marcate drumurile
    7 5
  • inexorabil
    Altceva nu mai aud ȋn ultima vreme decât de “autonome”…Chiar și o obsesie sexuală ar fi mai decentă decât aiureala asta de “tehnologie”. La ce să mă aștept mai departe? La motorsport cu “autonome”?

    Dacă tot se conduc singure, ce-ar fi ca mașinile să se auto-proiecteze, să se auto-producă și să se auto-vândă? Eventual tot singure să-și instaleze softuri “păcălicioase”.

    Dacă au ajuns și semizeii plasticului ieftin din Mioveni să aibă vise umede (expresia nu-mi aparține; am preluat-o de aici) cu sminteala predominantă a automobilismului curent, asta ȋnseamnă că problema este chiar gravă…

    Ah, ce m-am săturat de deviații mintale…MAȘINI nu mai vrea nimeni să facă???
    8 4
  • @inexorabil

    nu dacia are vise umede si tu stii foarte bine. Ciudata mistocareala adresata "regelui plasticelor" omitand cu buna stiinta in aceasta caracterizare rautacioasa locul foarte bine ales si istet rezervat marcii din mioveni de catre renault

    daca trendul (stiu stiu te imbolnavesc smartfonurile, smartcarurile, termenii in engleza, etc) , daca trenduc zic spune ca trebuie sa te urci in vagon apoi de la vladica (renault) pana la opinca (dacia) toata lumea pe scari pe acoperis ca altfel nexam viitor.

    mai zic ca si localizarea ajuta pe cei de la dacia, doar neaose capete luminate sunt destule in IT. E greu sa ii reorientezi catre o noua piata banoasa, cea a masinilor autonome?
    2 2
  • hm...ultimul paragraf e superfluu

    n-am citit prima reactie a lui @potential exista.....
    0 0
  • someone
    daca voi credeti ca aceste programe vor fi pentru logan 3 sau ceva dacie din viitorul apropiat, aproape sant sigur ca va inselati. ele vor fi facute pentru renault, nissan( sau de ce nu alt producator auto ), si abia mai incolo ( a se citi decenii ) vor ajunge pe dacia.
    5 0
  • Bahhahahhahahahah! Ce amuzanti sunt! Vad ca acuma ii la moda sa anunte toti producatorii ca dezvolta masini autonome, chiar daca ei is niste parliti. Astia de la Dacia nu-s in stare sa ofere la un pret decent airbaguri cortina sau siguranta pe care o oferea Ford Focus in 2004, si ei vorbesc de masini autonome. Amuzanti baietii, dar cred ca mai intai ar trebui sa se gandeasca la galvanizarea caroseriei masinilor, si mai vedem noi cu autonomele. Eventual prin 2050.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru