Daimler pregăteşte o campanie de reducere a costurilor la Mercedes-Benz

de Sebastian Toma
Vineri, 06.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Daimler vor derula un program de eficientizare a costurilor pentru marca Mercedes-Benz în următorii cinci ani. Aceasta are mai mulţi angajaţi decât BMW şi Audi, dar produce şi vinde mai puţine maşini.

Esential 2020 este anul în care se va încheia reorganizarea structurală a Mercedes-Benz.
Daimler pregăteşte un program de reducere a costurilor pentru Mercedes-Benz, titrează cei de la Automotive News. Aparent, marca din Stuttgart a ratat mai mulţi ani la rând marjele de profit ţintite şi este în urma rivalilor de la Audi şi BMW şi la acest capitol, nu doar la vânzări. Spre deosebire de Audi şi BMW, Mercedes-Benz are cea mai mare forţă de muncă, lucru care afectează semnificativ marjele de profit la sfârşit de an. Cei de la Daimler nu vor să facă concedieri pentru a schimba acest lucru, ci să îşi reorganizeze afacerea astfel încât să folosească mai eficient fiecare resursă a companiei, fie că este vorba despre angajaţi, componente sau facilităţi.

BMW, Audi, Mercedes şi restul lumii. Cât au vândut mărcile premium în 2014 la nivel mondial?

Cei de la Mercedes-Benz sunt nevoiţi să deruleze o campanie de reducere a costurilor deoarece planifică o creştere a vânzărilor la nivel global, iar acest lucru nu poate fi realizat fără o schimbare structurală.

Fără aceasta, costurile fixe vor creşte la un nivel la care să nu mai fie la fel de rentabilă această marcă pentru Daimler AG. Dieter Zetsche, şeful concernului german care deţine marca Mercedes-Benz, şi-a stabilit drept obiectiv îmbunătăţirea structurii companiei la un nivel sustenabil şi competitiv.

Şeful Daimler: "B-Klasse Electric are specificaţii apropiate de BMW i3, dar a fost mai simplu să-l dezvoltăm"

Proiectul de restructurare se numeşte ”Next Stage” şi va fi derulat până în 2020. Până în acel an, Mercedes-Benz vrea să depăşească BMW şi Audi la vânzări şi la marja de profit operaţional. Zetsche visează la un nivel de profit fără precedent pentru marca din Stuttgart. Potrivit analiştilor de la ISI Group, Mercedes-Benz are costuri semnificativ mai ridicate decât BMW şi Audi la nivelul forţei de muncă, deoarece marca din Stuttgart are cu 72% mai mulţi salariaţi decât Audi şi cu 26% mai mulţi decât BMW. Zetsche declară că scopul lor va fi să mărească productivitatea fiecărui angajat în loc să aplice disponibilizări, iar compania a gândit deja o listă de principii şi soluţii pe care le va aplica în fiecare departament.

BMW şi Mercedes-Benz reduc numărul de platforme pentru reducerea costurilor

Via Automotive News (înreg.) | Sursă foto

Comentarii (3)

  • hazard
    pe cand si o imbunatatire a calitatii produsului finit?
    14 8
  • Au mai avut ei o comapanie similara acum vreo 10 ani cred...nu mai tin minte exact.... si au inceput sa se defecteze masinile. Stiu ca si cei de la TopGear faceau misto de ei pe tema asta de "eficientizare" de atunci :)
    7 1
  • Da, vor reduce costurile cu 20%, prin diminuarea salariilor sefilor cu 3%!
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru