Daimler va concedia mii de angajați până în 2022: numărul posturilor de management va fi redus cu 10%

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Vineri, 29.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a anunțat că va concedia mii de angajați la nivel global până în 2022 și va reduce numărul posturilor de management cu 10% pentru a reduce costurile cu 1.4 miliarde de euro.

Constructorii auto au început să anunțe o serie de programe pentru reducerea costurilor de operare, mai ales în contextul investițiilor majore derulate pentru dezvoltarea de mașini electrice.

Daimler este cel mai recent exemplu în acest sens, în contextul în care producătorul german a ajuns la un acord final cu sindicatele cu privire la metoda prin care va reduce costurile cu 1.4 miliarde de euro până în 2022.

Astfel, Daimler anunță că "își propune să renunțe la mii de posturi de muncă la nivel global până la sfârșitul anului 2022". În plus, numărul de posturi din structura de management va fi redus cu 10%, iar planul de protecție pentru muncitorii din Germania se va încheia în 2029, conform unui acord anterior.

Daimler nu a menționat explicit numărul total al locurilor de muncă la care va renunța, însă a explicat că angajații cu contracte pe perioadă determinată vor avea oportunitatea să le prelungească doar în situații excepționale.

Interesant este însă că Daimler intenționează să reducă inclusiv programul săptămânal de lucru al angajaților permanenți, care în prezent este de 40 de ore.

Cu numai două zile în urmă, Audi a anunțat că va concedia 9.500 de angajați până în 2025, însă a menționat că va genera alte 2.000 de posturi noi în domenii precum mobilitate electrică și digitalizare.

Via Daimler

Comentarii (5)

  • Le-a trebuit forta de munca multa si ieftina din afara, acum o sa le iasa pe nas. Tare mi-e sa nu inceapa miscari sociale urate, gen 1933, cand o sa se stranga surubul si painea o sa se imputineze. Totul pana la mancare si locuinta.
    10 3
  • S-au construit multe fabrici in mai toate tarile (aici valabil pentru toate companiile) numai cu gândul la profituri, nu altceva. Se vorbea inainte , ca o sa vina vremea când toata lumea o sa alerge dupa bani. Si multi se gândeau ca o sa vina vremea când o sa revina in mare parte cum au fost. O sa mai ramana cateva prin afara gen China. Produci mult, si consumi mult.
    6 7
  • De dragul banilor, toata lumea trebuie sa aiba masini, telefoane , computere, etc.Sunt foarte multi care nu ar trebui sa aiba masini, telefoane sau computere. O gramada de dovezi le aveti aici, pe automarket. Multi nu ar trebui sa comenteze.
    7 1
  • Dumnezeu
    Mai kotaghei mi-ai uzurpat drepturile acuma si hotarasti tu cine are voie sa aiba si ce? Piei satana.
    1 1
  • Demiurgule, poti sa ai ce vrei tu, dar incearca sa nu fii prost.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru