Daimler va deveni Mercedes-Benz: divizia de camioane va fi separată de grupul german

de Paul Cosma
Joi, 04.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler anunță schimbări majore la nivel structural. Grupul va fi împărțit în două entități diferite și independente: Mercedes-Benz și Daimler Truck, cea din urmă fiind pregătită pentru listarea la bursă. Ulterior, Daimler va prelua numele Mercedes-Benz.

Moment istoric pentru Daimler, care pregătește o transformare fundamentală a companiei. Pe scurt, grupul vrea să “scape” de divizia de camioane Daimler Truck, care va fi pregătită pentru a deveni o companie independentă, cu propria echipă de management.

Șeful Ola Källenius transmite că acest proces este unul necesar pentru ca Mercedes-Benz și Daimler Truck să funcționeze mai eficient ca entități separate.

Pentru ca separarea să fie aprobată, acționarii Daimler AG vor fi convocați la o Adunare Generală Extraordinară în trimestrul al treilea. Ulterior, listarea Daimler Truck la bursa din Frankfurt ar urma să se finalizeze la sfârșitul lui 2021.

Specialiștii estimează că divizia de camioane a grupului Daimler va avea o valoare de circa 29 de miliarde de dolari.

După finalizarea procesului de restructurare, grupul Daimler intenționează să-și schimbe numele în Mercedes-Benz.

Via Daimler

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Ce tâmpenie…Denumirea istorică şi firească a grupului german era Daimler-Benz! De fapt, pe cât puneţi pariu că, mai devreme sau mai târziu, se vor descotorosi şi de “balastul” Benz?

    De ce? Fiindcă istoria în sine a devenit…incorectă politic.
    14 1
  • @inexorabil - total de acord.
    Nici separarea completa a diviziei de camioane nu o vad cu ochi buni, deoarece multe dintre inovatiile din divizia PKW puteau fi adoptate rapid de divizia LKW, si invers. Eu sper ca actionarii sa nu voteze pentru aceasta strategie...eronata din punct meu de vedere.
    5 1
  • Există două exemple din trecut: Renault și Volvo. Pentru Volvo a fost mai mult decât ok.
    Despre Renault... A fost cumpărat de Volvo.
    Cât despre camioanele Mercedes, acestea au ajuns pe locul doi ca fiabilitate, după Iveco! La mare bătaie. Să mai amintim că Mercedes a luat de la mașinile stilul propriu prin care minte clientul?
    Este singurul constructor de camioane care rotunjește cu plus numărul cailor.
    Spre comparație, Volvo afișează 500 și are 509...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru