Daimler vrea producție proprie de baterii pentru mașinile electrice

de Paul Cosma
Marti, 22.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Daimler plănuiește să aibă producție proprie de baterii pentru vehiculele electrice, potrivit unor surse din cadrul companiei.

În goana după electrificare, constructorii auto vor să-și securizeze stocurile de baterii pe termen lung pentru a putea produce mașini electrice pe măsura cererii din partea clienților. 

Cei mai mulți au deja diferite contracte sau parteneriate cu furnizori de baterii din Asia. Însă, producătorii auto încep să-și dorească mai multă independență în tranziția către vehiculele cu emisii zero. 

Printre ei se numără și Daimler, care își propune să aibă propria producție de baterii pentru mașini electrice, susțin surse din cadrul companiei, care au fost citate de publicația Business Insider. Reprezentanții Daimler nu au dorit să comenteze pe marginea subiectului. 

În 2019, Daimler semnase o înțelegere cu Farasis Energy pentru furnizarea de baterii. Conform acordului, compania chineză urma să construiască o fabrică de baterii în Germania, însă proiectul încă nu s-a concretizat. 

Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care conducerea Daimler ar fi decis că producția de baterii trebuie făcută pe cont propriu. 

Via Reuters

Comentarii (8)

  • Iedikk
    Chiar ieri beam un smoothie de capsune cu ceo-ul de la Mercedes si din vorba-n vorba i-am zis: - Pustulica,ai grija ca va paste falimentul daca nu faci cum spun eu cu bateriile!
    11 2
  • tatraurss
    Era sa uit, CEO de la Mercedes era deghizat in seriff.
    3 9
  • inexorabil
    Doamne, cât de plictisitoare mi se par e-ştirile. Toate sunt trase pe acelaşi calapod: asigurarea/dezvoltarea bateriilor-lor-lor-lor (s-a blocat banda).

    De acum încolo, cum mă voi confrunta cu vreo insomnie, cum voi parcurge (alene) e-“noutăţile”. Voi dormi apoi ca un prunc alintat.

    PS. Da, ştiu, am învăţat lecţia, nu-mi spuneţi: jos comunismul! OK, voi cădea odată cu el, dar cu colţii straşnic înfipţi în halca socialismului…

    PPS. ‘’Pe măsura cererii din partea clienţilor”…Pe memoria lui Plutone şi a fidelului său Cerber! […]. E o minciună! Nu există!
    13 9
  • Edikkk
    Iar Fanel moldavu deghizat mereu in Conchita Wurst!
    4 3
  • @inexorabil
    Imagineaza-ti ce plictisitor esti tu, boshorog slinos, cu povestile tale cu emol, diavoli si vesnica lauda de sine.
    7 12
  • @22:04
    Mai bine plictisitor decat ca tine comic,comic de prost!
    5 3
  • inexorabil
    Eşti mai previzibil decât Dulapul de la Cotroceni.

    Am înţeles demult abordarea cerberilor NWO/BNW, recte “dacă dujmanul zice x, noi imediat mizăm pe minus x”. Indiferent ce-ar însemna sau ce-ar releva x!!!

    Şi, băi mistificator profesionist şi jurat pe viaţă, unde sau când m-am proslăvit singur sau am sugerat în substrat că fix la absurditatea asta mă pretez???

    Sau probabil că altă dialetică se verifică aici: dacă eu mănânc usturoi, ţie trebuie neapărat să-ţi pută gura.

    Oricum, stau calm, câtă vreme ştiu că hulitorii neîmpăcaţi ai Adevărului sunt cununaţi cu pierzania veşnică…În care Judecătorul nu le va acorda nici măcar un respiro!

    PS. Boşorog la 43 de ani?! În lumea iremediabil distorsionată a iubitorilor de gheenă, nimic n-are noimă…Voi înşivă, e-vârcolacilor, vă confundaţi cu Nimic. Ca în tematica profeticului (despre “viaţa” acestui secol) “The NeverEnding Story”.
    9 7
  • Edikkk
    Ăsta inexo cu voturile şi conturile multiple, lasă oamenii în pace

    Scrie ce vrei, dar nu îi speria
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru