Dallara EXP: model dedicat circuitului, cu 500 CP și greutate de 890 kilograme

de Alexandru Monenciu
Joi, 01.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Dallara au lansat o versiune dedicată exclusiv circuitului a primului lor supercar, Stradale. Numele său este Dallara EXP și dispune de 500 de cai putere.

Constructorul italian Dallara a lansat prmul său model de serie în urmă cu patru ani. Este vorba despre Stradale, o mașină de stradă care arată ca una de curse.

Acum, însă, Dallara a lansat un nou model, sau mai bine zis o versiune a lui Stradale, destinată exclusiv circuitului. Numele său este Dallara EXP.

Italienii au păstrat șasiul din fibră de carbon, dar au adus câteva modificări caroseriei. Printre ele se numără mai multe elemente aerodinamice, un eleron supradimensionat, iar spoilerul frontal a fost revizuit.

La o viteză de 290 km/h, toate acestea generează o apăsare la sol de 1.249 de kilograme. Masa proprie a noului EXP este de numai 890 de kilograme.

Motorul este același EcoBoost de 2.3 litri care echipează și modelul Stradale. Numai că puterea unității cu patru cilindri a crescut la 500 de cai putere (de la 400) și 700 Nm. Transmisia este una secvențială, cu șase trepte.

Italienii nu au precizat prețul noului EXP, dar Dallara Stradale pornește de la 191.000 de euro.

via Dallara

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru