Hispania a încetat colaborarea cu Dallara

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.05.2010
Hispania Racing a confirmat miercuri că a încetat parteneriatul tehnic cu Dallara, compania care a construit primul şasiul al echipei spaniole.

Parteneriatul dintre Hispania Racing şi constructorul italian Dallara a ajuns la sfârşit după mai multe luni de tensiuni între cele două părţi.

Pe de o parte, echipa spaniola a avut dificultăţi în achitarea facturilor pe vremea când purta numele de Campos Grand Prix, iar ulterior aceasta a fost nemulţumită de calitatea şasiului şi performanţele obţinute în primele curse ale sezonului.

Într-un comunicat de presă emis în această dimineaţă, Hispania susţine însă că despărţirea a avut loc pe cale amiabilă. "Hispania Racing şi producătorul de şasiuri Dallara au ajuns împreună la o înţelegere amicală pentru a nu mai continua colaborarea. Decizia vine după discuţiile purtate în ultimele luni în privinţa viitorului acestei colaborări", se precizează în comunicatul de presă.

Hispania Racing anunţase la Monaco că îşi va construi singură monopostul pentru sezonul 2011, sugerând astfel ca ruptura de Dallara este inevitabilă. Hispania Racing este cea mai slabă dintre noile echipe participante în competiţie, Bruno Senna şi Karun Chandhok nereuşind să lupte de la egal la egal cu rivalii de la Virgin Racing şi Lotus Racing.

Echipa i-a angajat pe Christian Klien şi Sakon Yamamoto ca piloţi de teste pentru a putea continua dezvoltarea monopostului pe baza experienţei acestora.

Via | Hispania Racing

Taguri: Dallara, Hispania

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru