Decizie majoră pentru București: peste 100 de intersecții vor fi semaforizate pentru fluidizarea traficului

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 06.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei a aprobat un proiect care prevede semaforizarea a 101 intersecții din București cu scopul de a fluidiza traficul.

Bucureștiul se cofruntă de mai mulți ani cu o agravare a traficului rutier, în special la orele de vârf, iar una dintre soluțiile Primăriei este un proiect ce prevede benzi unice pentru mijloacele de transport în comun, care ar putea fi pus în practică la finalul lunii aprilie.

În plus, Consiliul General a aprobat în ședința de miercuri un proiect care prevede semaforizarea a 101 intersecții cu scopul de a fluidiza traficul. În carul proiectului, consilierii afirmă că există numeroase intersecții nesemaforizate în care se produc ambuteiaje și în care apar conflicte între șoferi, pietoni și bicicliști.

Urmareste Automarket
"Capacitatea de circulaţie a străzilor este în continuă scădere.
În plus, la o mare parte din intersecţiile nesemaforizate există o serie de puncte de conflict între pietoni, biciclişti şi autovehicule. De asemenea, pe anumite artere de circulaţie din Capitală [...] se constată [...] apariţia unor evenimente rutiere cu consecinţe umane şi materiale grave”
, se menționează în proiect.

Lista completă cuprinde câteva intersecții care necesită într-adevăr semaforizare, cum ar fi cea care conectează Bulevardul 1 Mai cu Strada Sibiu și Strada Constabtin Marinescu din sectorul 6, unde la ore de vârf se produc frevent ambuteiaje.

Pe de altă parte, există și intersecții unde amplasarea semafoarelor nu este logică, cum ar fi cea care conectează Strada Vatra Luminoasă cu Strada Rușchița, pe aceasta din urmă traficul fiind aproape inexistent.

Proiectul care a fost deja aprobat are nu mai puțin de 1.880 de pagini care detaliază costurile și necesarul de echipamente pentru fiecare intersecție care va fi semaforizată și este disponibil pe site-ul oficial al Primăriei.

Durata lucrărilor pentru fiecare intersecție este de 3 luni, iar costurile oscilează în jurul sumei de 250.000 de euro pentru fiecare intersecție.

Iată lista completă a intersecțiilor care vor fi semaforizate: 

Via News, Hotnews, Primaria Capitalei

Comentarii (14)

  • 100 intersectii x 250.000 euro per intersectie = 25 de mil de euro. Nu e cam mult pentru montat niste semafoare? Ma gandesc ca prima chestie pe care ar trebui sa o faca autoritatile este celebra sincronizare a semafoarelor deja existente. Eventual o solutie inteligenta care sa fie adaptiva in functie de orele zilei si de flow-ul soferilor.

    E lasa ca e mai simplu sa punem 100 de semafoare pe 25 de milioane de euro.
    18 0
  • Petricani cu Aleea Strandului Tei... Prrrriceless!
    Asta e cu dedicatie pentru Romsilva pentru ca mai mult 10-15 masini nu intra sau ies de pe strada aia.

    In 2010 sau 2011 am facut sesizare la primarie sa puna semafor la trecerea de pietoni de pe Dimitrie Pompeiu, cea de la metrou, care blocheaza traficul dimineata si seara. Mi s-a raspuns ca semaforul era aprobat din 2008, dar inca nu era montat. Nici pana in ziua de azi nu l-au montat. Nu a fost sa fie!

    250.000 euro per intersectie!
    Inca se fura frumos in Rromania!
    12 0
  • cineva
    "Pe de altă parte, există și intersecții unde amplasarea semafoarelor nu este logică" ...

    Cum adica nu e logic? Stati sa vedeti firma cui va face lucrarile si o sa intelegeti brusc.
    11 1
  • @Cineva

    banii se iau si pe servicii nu numai pe bunuri

    lipsa de logica a semaforizarii unor interesctii se face in urma unui studiu...si ala costa. Un dosar de 500pagini/interesctie pe foaie velina la 1 rand jumate, poze color si planse. Total? aprox. 100.000euro.

    tre' sa stii ca sa cunosti
    14 0
  • cineva
    De exemplu, cautati punctul 97 din lista. O sa vedeti ce importanta intersectie este, care merita din plin 250 000 euro.

    Initial am cautat nr 98, dar e asa strategic de important incat intrarea respectiva nu exista pe goagal maps.

    Scarba... din nou.
    5 0
  • cineva
    Am mai verificat vreo doua...
    Sa vezi ce ambuteiaje va produce treaba asta. Sa stai la stop la toate aleile care ies dintre blocuri.

    Daca stau sa ma gandesc bine, dimineata cand ma duc la WC risc sa intru in conflict cu nevasta-mea. Cred ca se impune inca un punct pe lista, la iesirea din dormitor si intrarea in baie. Sa vezi la pret imi vand apoi apartamentul!
    8 0
  • Victor
    probabil ca renunta la luminitele de craciun cu atatea semafoare o sa mai mergem in bucuresti cand o sa fi eu ministru al MAI Tanti FIREA dute acasa lasa-ne ca ne omori cu zile
    3 0
  • tehnic , o sa se blocheze de tot Bucurestiul, nici RATB ul nu o sa mai poata circula cum trebuie ...deja la preciziei este montat un semafor la pietoni , acolo nu era coada niciodata , acum este pana la iesirea dupa A1 ,, cam asta e logica politistilor , ca la indemnul lor se face aceasta semaforizare ... cela care sunt deja montate sunt fff prost sincronizate , nu au nimic inteligent sau sa se muleze dupa trafic , pur si simplu functioneaza aiurea...
    6 0
  • workingformyliving
    comic....cineva vrea sa isi vanda semafoarele sau vreo anume firma ce are de castigat a facut lobby serios la primarie pt ingreunarea traficului . pun semafoare la orice intersectie ca la tapmiti ...cica sa fluidizeze traficul . banuiesc ca luarea unei benzi pe unde circula automobilele ca sa o doneze doar autobuzelor ..si asta fluidizeaza traficul :))
    exact ca in germania...stai ca dementu la semafoare din 5 in 5 metrii iar pe portiunile unde autobuzele au benzile lor tu stai cate o ora sa traversezi bulevardul pe o singura banda. tot ce e prost imprumuta romania din occident.
    0 0
  • dragnea ftw
    pretul cred ca e umflat de 10-15 ori!
    mai bine ar face unde verzi si pasaje pt pietoni.

    la banii aia vin eu si pun semafoarele, nici nu mai dorm!
    2 0
  • Mai zice cineva ca UTI nu are nici o influenta??? Daca vor merge ca si cele montate pana cum, care la primul strop de ploaie nu mai functioneaza, sa vezi fluidizare, neicusoruie...
    2 0
  • dudescu
    la pozitia 54 ,chitila,buc noi, laminorului, este intradevar o trecere de pietoni continua pe zeci de hectare.
    1 0
  • Tc1900
    ideaa e sa prinda balena albastra verde continuu cand pleaca dinspre voluntari spre primarie si inapoi
    1 0
  • Pai daca toti ce vin in Bucuresti (cica orasul plin de tigani si tarani ) isi fac credit sa-si cumpere masina...ca deh...au ajuns la bucale...logic ca s-a umplut orasul de masini. Ceasca a gandit strazile pentru 1 milion de masini , granita era la Afumati....ce vremuri bune.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru