Deciziile importante se iau în Asia: piața chineză va influența structura gamei de mașini electrice Volkswagen

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a admis că este esențial să lanseze prima mașină electrică în 2020 pentru respectarea noilor norme de poluare, iar piața chineză va decide în mare măsură gama de modele.

Constructorii auto se află într-o cursă contra-cronometru pentru a lansa modele electrice, întrucât din 2021 producătorii trebuie să respecte o limită medie de emisii de numai 95 grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Acesta este și motivul pentru care Volkswagen admite că este esențial ca primul său model electric să fie disponibil la vânzare în 2020. Vorbim despre un hatchback de dimensiunea unui Golf bazat pe conceptul Volkswagen ID, dezvăluit în octombrie la Salonul Auto de la Paris. Designului modelului va fi definitivat în luna august, iar contractele pentru furnizarea bateriilor au fost deja semnate.

Urmareste Automarket
"Este un plan foarte strâns pentru 2020, dar avem nevoie de aceste mașini pentru a respecta normele de emisii.
Este o necesitate să respectăm data de lansare, dar suntem în grafic"
, afirmă Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen.

Pe de altă parte, gama de modele electrice Volkswagen va fi influențată de cererea de pe piața din China, acolo unde volumul de vânzări este semnificativ mai mare decât cel din Europa.

"China va fi baza noastră pentru volum și segmente pentru toate mașinile electrice pe care le facem. Acolo trebuie să vindem un milion de mașini electrice până în 2025, iar apoi putem face ceva și pentru restul lumii", a adăugat Diess.

Primul model electric Volkswagen va fi urmat de un SUV electric al cărui concept va fi dezvăluit în aprilie la Salonul Auto de la Shanghai, iar ulterior va apărea și un Bus electric în 2022.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru