DeLorean își pregătește revenirea cu un model electric, inspirat de faimosul DMC-12

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană, cunoscută pentru modelul futurist din anii ‘80, a publicat un teaser cu un viitor model electric. Mașina este o interpretare modernă a vechiului DMC-12 și va debuta anul acesta.

Marca DeLorean, cunoscută pentru faimosul model DMC-12 din seria de filme Back to the Future, va lansa o mașină electrică nouă în acest an. Pentru a crea și mai mult suspans, compania americană a publicat pe rețelele de socializare un clip teaser cu viitorul model electric.

Deocamdată, numele mașinii nu a fost confirmat, însă ar putea fi numit EVolved. La fel ca modelul original din 1981, noua mașină va avea o caroserie proiectată de către Italdesign. Firma italiană a publicat, anul trecut, un teaser cu noul model DeLorean, însă, se pare că au fost operate câteva schimbări până în acest moment.

Din clip se poate vedea o bandă luminoasă sub forma literei V în partea din față. De asemenea, noul DeLorean va avea uși de tip gullwing, o capotă sculptată și o siluetă dinamică. Deși nu a fost confirmat până acum, noul DeLorean va fi bazat pe o platformă dedicată mașinilor electrice de performanță. Platforma este dezvoltată de către compania Williams Advanced Engineering, care a întemeiat un parteneriat cu Italdesign în 2021.

Cu ajutorul acestei platforme, o mașină electrică poate avea o putere maximă de 1341 de cai putere și o autonomie de 1000 de kilometri.

DeLorean nu a oferit date tehnice despre noua mașină. Așa cum este de așteptat, noul DeLorean EVolved va fi produs în serie limitată la uzina din Texas, SUA. Nu se știe dacă acest model va fi comercializat și în Europa.

via Delorean

Comentarii (1)

  • DeLorean a trecut de la filmul Back to the Future la Mad Marx(sic)!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru