Designerul Land Rover: ”Viitorul Defender va fi mai modern, dar va păstra esenţa actualei generaţii”

de Bogdan Mirică
Vineri, 21.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gerry McGovern, şeful departamentului de creaţie Land Rover, a declarat că noua generaţie Defender se va adresa unui public cu aspiraţii moderniste, dar nu va abandona capacităţile actualei generaţii în teren accidentat.

În urmă cu aproape un an, Land Rover introducea primul concept DC100, promotorul unei noi direcţii de design pentru constructorul britanic şi încarnarea viitorului Defender. De atunci şi până în prezent, inginerii şi designerii Land Rover au muncit constant la dezvoltarea versiunii de serie, care se pare că se apropie de lansarea oficială.

Gerry McGovern, designerul şef al britanicilor, a declarat recent că DC100 a fost apreciat de public, 90% dintre cei 250.000 de oameni intervievaţi de oficialii Land Rover fiind extrem de încântaţi de rezultat. McGovern a declarat că designul SUV-ului a progresat şi că mai multe concepte au fost create în interiorul companiei pentru a decide liniile definitive ale modelului, aşteptat la mijlocul acestui deceniu.

”James Bond trebuie să fie capabil să stoarcă untul din viitorul Defender, iar maşina să ofere în continuare resurse.”

Gerry McGovern
Designer şef Land Rover
Acelaşi McGovern susţine că ”noul Defender poate reprezenta pentru Land Rover ceea ce a reprezentat Evoque pentru Range Rover”, reuşind să aducă în showroom-uri clienţi noi, conştiincioşi pentru brand.

Deşi promit un stil nou, acesta nu va avea consecinţe asupra funcţionalităţii. ”Avem nevoie de un nou Defender pentru o nouă generaţie, deci trebuie să fie relevant şi dorit de o audienţă modernă.

Nu trebuie să piardă însă esenţa actualului Defender. James Bond trebuie să fie capabil să stoarcă untul din el şi maşina să mai ofere resurse.”

Designerul şef Land Rover a explicat şi de ce a fost aleasă soluţia unui model modernist şi nu cea a unuia conservator. ”Un înlocuitor similar al lui Defender nu ar fi fost potrivit şi nici nu ar fi fost legal din punct de vedere al siguranţei. Soluţia pe care am ales-o surprinde esenţa trecutului într-o manieră modernă”, a declarat McGovern.

via autocar

Comentarii (4)

  • Sa dea sfantu satelit sa se repete istoria cu Evoque care a fost aproape identic cu conceptul LRX si sa fie si versiunea de serie a astuia cat mai apropiata de concept.
    1 0
  • In poza 15 partea frontala parca e copie dupa Juke, in rest viitorul suna bine dar ramane de vazut.
    2 1
  • este superb... masculin... esenta land rover!
    0 0
  • parca e un Mini indopat cu hormoni de crestere
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru