Detalii despre noua generație Toyota Aygo: doar motoare cu ardere internă în Europa

de Paul Cosma
Miercuri, 03.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Toyota Aygo va fi dezvoltată pe platforma lui Yaris și va oferi doar motoare cu ardere internă în Europa, potrivit informațiilor din presa britanică.

Toyota este unul dintre puținii producători auto care intenționează să rămână în segmentul mașinilor de oraș inclusiv cu o versiune cu motor termic, în contextul în care ceilalți constructori abandonează acest segment din cauza costurilor prea mari pentru reducerea emisiilor.

Toyota se bucură însă de vânzări semnificative pentru modelul Aygo, motiv pentru care japonezii au anunțat anterior că acesta va primi o nouă generație.

Publicația Autocar susține că Toyota va lansa noua generație Aygo doar cu motoare “tradiționale” în Europa, iar electrificarea nu ar fi luată în calcul pentru viitorul model.

Potrivit presei britanice, noua mașină de oraș va avea elemente de design preluate de la Toyota Yaris, ar putea beneficia de o gardă la sol mai mare și de o poziție mai înaltă la volan ca urmare a interesului clienților pentru SUV-uri.

Motorul pe benzină de un litru cu trei cilindri ar putea fi oferit pe noul Aygo alături de o cutie manuală cu cinci trepte sau de o transmisie CVT. 

Via Autocar

Comentarii (19)

  • Mij Planeta 5
    Daca motorul nu e macar cat petul de bere,nu e motor. Un litru e fix cutia de laptic pentru Edikk.
    22 13
  • inexorabil
    Denumirea actualului nr. 1 mondial la vânzări totale nu mai este adecvată. Propun ceva asemănător, consonant, ca să nu uităm de elementul istoric: Balls-yota.
    20 9
  • Edikkk
    :)))

    pentru un licean, un pensionar, livrare pizza, cine nu are bani de un i3 sau Mini Cooper electric ... o fi bună maşina asta...
    15 17
  • inexorabil
    Dar pentru analfabeţi sadea (care îşi “compensează” handicapul insurmontabil adoptând limbajul “corect” al rătăcirilor vremurilor “avansate”) care maşină ar fi cea mai potrivită, Emetikkk?

    Te asigur eu care: maşina timpului…Cu alte cuvinte, săriţi voi (tu şi afinii tăi) peste nişte decenii şi, astfel, săturaţi-vă de “nou”, de “schimbare”, de “progres” (mi se pare cel puţin oribilă această “foame” care vă tulbură minţile, zi de zi şi ceas de ceas), adică nu mai…poluaţi mediul (uman) actual şi (încă) firesc. Fiindcă de acest gen de poluare nici măcar standardul Euro 100 nu ne poate proteja.
    25 10
  • @inexopixu
    ce-ai patit? ce-ti lipseste de-ai ajuns in halul asta?

    orice ar fi, esti cea mai urata si dezgustatoare vietate de care am dat vreodata in mediul online.
    9 21
  • inexorabil
    Serios? Cine se arată “indignat” sau “oripilat” ? Fiinţa cu mii de feţe?!
    20 10
  • @inexopixu
    foarte serios.
    greu de crezut, nu?
    7 19
  • @inexopixu
    Atat poti tu ba,bengosule,atat te duce mintea.Cum ceva inteligent nu poti sa scrii niciodata, te legi si tu asa aiurea de cine nu-ti pica bine.PS Cea mai urata si dezgustatoare vietate esti tu,pe langa faptul ca ai un IQ mic,numa' "calitati"Hai,acum polueaza sectiunea de comentarii in continuare atat cat vrei,iti dau voie.
    14 7
  • @inexopixu de la 18:26
    Printeso...tu vorbesti? Esti de o lasitate scabroasa. Nici nu esti in stare sa folosesti un nick unic. Stai la cotitura ca o hiena si improsti cum iti vine. Te-a bagat cineva in seama?

    @Tatrau.r.s.s...90% dintre interventiile tale sunt nule. Stai permanent pe forum si ai tupeul sa le vorbesti altora de munca si de poluarea forumului, buei asistatule? Tu nu realizezi ridicolul in care te balacesti zilnic?

    Si acum baga-ti manute verzi sa te autosatisfaci.
    3 18
  • 18:49,Minoritarule,vezi ca pe 13 iunie canta ai tai,e festivalul manelelor,chiulosule bengosule.Ce cauti tu pe aici nu stiu ca nu e de nasul tau de garoi. Hai,caraie,iti dau voie,doar nu canta :)))
    13 4
  • @18:56
    Eu n-am inteles de ce ranjesti si iti arati fasolele. Dupa ce ca iti tot ridici fustele in public acum razi si ca pr()asta fara sa stii care e motivul.

    Hai dispari, ne ocupi spatiul vital si mirosi a nespalata.
    3 12
  • "Te-a bagat cineva in seama?" D'aia rad ,ba,te-ai bagat mereu in seama neintrebat si ai putut doar sa jignesti gratuit,cum ai facut-o si mai sus,te-a bagat inexo in seama? Nu,tu te-ai bagat singur,ti-am zis,esti neam prost si deloc istet,"chiulasă bengoasa" si alte nickuri cu care te tot semnezi.Hai,croncane acum singur cat vrei,nu dau doi bani pe tine,nimicule! :)))
    11 5
  • bravo ma, fix asta mai lipsea, sa stam la cheremul unui dezaxat ca inexopixu sa ne bage el in seama.

    ideal ar fi sa-si latre depresiile la el acolo, la fara clanta, dar el tine mortis sa jigneasca o intreaga comunitate zi de zi, minut de minut. pai atunci chiar si-o cere peste bot, nu trebuie sa ne invite cineva. daca as fi fost moderator de mult ar fi zburat astfel de gunoaie de pe acest forum in cel mai inexorabil mod. deci bai pixule, nu incerca sa te ascunzi sub libertatea de exprimare, ca a deversa permanent laturile creierului tau afectat pixule nu are nicio legatura cu expimarea libera a unei opinii.

    iar tu tatraurss, iti meriti pe deplin soarta de sclav la inexopix, ala isi face pantofii cu tine si tu zici mai vreau mai vreau. pixu desi e dement cu certificat, nu e prostalau ca tine, e sarpe, are o arta a manipularii pe care un taranus coclit ca tine nici macar nu o poate detecta.
    3 12
  • @(*-*)Calingura bengoasa.Foarte frumos scris si atat de literar,pari un om foarte bine educat si foarte inteligent.
    8 1
  • inexorabil
    Chiar m-am distrat pe cinste în privinţa delirului mădălesc-măscăresc. Apropo, ai atins paroxismul tremurului demonic?

    Pe cine manipulez eu, căpcăune?! Cumva l-am sunat sau i-am trimis special lui @Tatra vreun SMS sau vreun text scris, cu ton imperativ? Sau oricui altcuiva?

    @Tatra, @PMC, @netam ş.a. îşi vor mărturisi întotdeauna (şi sper că în mod nestingherit, deşi vremurile…) PROPRIILE lor gânduri, impresii şi dorinţe, fără să se inspire de la mine sau să exercit eu vreo putere de influenţă asupra unor oameni liberi şi…maturi (a se citi: pe deplin capabili de discernământ).

    Nu mai ştii cum să mă discreditezi, ca să mă scoţi din joc?...Vă arcuiţi ritmic şi energic, precum larvele pe care torni ceară topită sau plastic topit? Nu mă mai puteţi înghiţi sub nicio formă, e-zombilor?! Vă stau în gât precum un os uriaş de peşte? De ce? Fiindcă stilul meu este al unui radicalist tipic?...Da, justă evaluare, recunosc! Cu certitudine va veni şi vremea când nu voi mai accepta să umblu cu mănuşi…

    Iar acest sport al “diagnosticării psihiatrice” nu doar că nu mă impresionează defel, dar îl socotesc cel mai previzil gest posibil al vostru…Apropo, cum credeţi voi că i se pot încredinţa atribuţii de răspundere profesională şi…penală unui “psihopat dovedit” ?
    Temă pentru acasă.
    9 3
  • inexorabil
    “previzibil”, nu “previzil”. Rog corecţie!!!
    3 3
  • inexorabil
    …şi corectură la corecţie :D
    6 3
  • Edikkk
    Ce maşină e cea mai bună?

    Îmi doresc din toată inima, ca toţi românii (cei muncitori şi merituoşi) când or avea bani să aibă

    - orice maşină electrică, ce preferă fiecare

    VW ID.4, Tesla Y, Mercedes EQC

    - casă cu panouri solare şi baterie la casă (powerwall) care să îţi ducă casa, chiar dacă se ia curentul de la reţea şi o zi întreagă
    şi casa încălzită cu pompă de căldură

    - piscină încălzită cu pompă de căldură

    Momentan îmi place Mercedes EQC, EQB dar un Lincoln Aviator complet electric ar fi superb.
    Sau de ce nu, poate şi un VW EQV când eşti în mai mulţi :))
    1 3
  • inexorabil
    Emetikkk, tu nu eşti nici muncitor, nici merituos (oare ce inconştient/ă îl întreţine pe acest parazit, başca incult?!), te laşi non-stop în voia reveriilor “high-tech” şi cartea de gramatică din clasele primare tot prăfuită râmâne. Iar dacă te-ar priva cineva cu forţa de mijloacele “online” şi apoi te-ar plasa în toiul unei conversaţii avizate şi tipice lumii reale, ai fi mort ca morţii. Eventual ai bâigui şi tu câte ceva despre baterii, panouri solare şi pompe de căldură, ca să pari în tren(d). Căci tu însuţi ai mărturisit despre disciplinele care au înnobilat omenirea: “who cares???”.

    Troglodit…
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru