Detalii despre noua generație Volkswagen Touareg: versiune cu 7 locuri și ecran de 28 inch pentru ceasurile de bord și sistemul de infotainment

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Volkswagen Touareg va avea o lungime cu 60 de milimetri mai mare, o versiune cu 7 locuri și un Innovision Cockpit cu diagonală de 28 inch care va integra ceasurile de bord digitale și sistemul de infotainment, potrivit unor informații neoficiale.

Volkswagen a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute lansarea unei noi generații pentru Touareg în 23 martie în cadrul Salonului Auto de la Beijing.

Constructorul german nu a oferit prea multe detalii despre noutățile pe care le va implementa pe SUV, însă publicația Motoring a dezvăluit o serie de informații atractive pe baza unor surse apropiate producătorului.

Astfel, noul Touareg va crește în dimensiuni cu circa 60 de milimetri în cazul lungimii și cu 25 de milimetri în cazul lățimii, ceea ce va permite un spațiu interior mai generos și lansarea unei versiuni cu 7 locuri. În plus, masa modelului va scădea cu circa 65 de kilograme și va ajunge astfel la circa 1.950 de kilograme.

În privința interiorului, sursa citată mai menționează apariția unui ecran cu o diagonală de 28 inch. Chiar dacă această dimensiune poate părea exagerată, ea corespunde cu informațiile pe care le știm deja: Volkswagen a confirmat că noul Touareg va fi disponibil cu Innovision Cockpit, un sistem care a fost prezentat anterior pe conceptul T-Prime GTE.

În cazul acestuia din urmă, sistemul multimedia era bazat pe un ecran touch curbat cu diagonala de 15 inch, în timp ce ceasurile de bord digitale erau afișate pe un ecran de 12 inch.

Datele despre ecranul de 28 inch sugerează că Innovision Cockpit va presupune practic unificarea celor două ecrane într-unul singur.

Nu în ultimul rând, avem câteva date și despre gama de motorizări. Astfel, noul Touareg va fi disponibil cu unități de propulsie pe benzină V6 de 3.0 litri și V8 de 4.0 litri, dar și agregate diesel V6 de 3.0 litri și V8, pe lângă anticipata apariție a unei versiuni plug-in hybrid. Constructorul a confirmat deja existența unui sistem de direcție integrală.

Noua generație Volkswagen Touareg va fi dezvoltată pe plaforma MLB Evo a Grupului Volkswagen folosită și de modele precum Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga sau Lamborghini Urus.

Via Motor1, Motoring

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru