Detalii despre primul model electric de la Lamborghini: Grand Tourer cu 4 locuri, platformă comună cu Porsche Taycan și lansare până în 2025

de Paul Cosma
Marti, 08.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model electric de la Lamborghini ar putea fi un Grand Tourer cu 4 locuri, care să utilizeze aceeași platformă ca Porsche Taycan și care să fie lansat cel târziu în 2025.

După prezentarea noului Sian (foto), cel mai puternic Lamborghini de serie și primul hibrid al companiei, constructorul din Sant'Agata Bolognese se gândește deja la un nou proiect.

Următorul model din gamă ar putea să devină și primul vehicul electric de la Lamborghini, potrivit primelor informații oferite de oficialii constructorului.

“Dacă ne uităm la programarea următorului model, există potențial pentru ca acel moment să fie potrivit pentru un vehicul 100% electric,” a declarat Maurizio Reggiani, directorul de R&D din cadrul producătorului italian.

Potrivit lui Reggiani, un Lamborghini electric ar urma să utilizeze o platformă a grupului Volkswagen, cel mai probabil PPE, la fel ca Porsche Taycan. Oficialul mai spune că modelul va fi un Grand Tourer cu 4 locuri, iar producția va avea loc la uzina din Sant'Agata Bolognese.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Încă un mort celebru poate fi depus în sarcofag și apoi depus pe catafalc, iar în amintirea lui pot fi trase salve de tun și aruncate confetti: Lamborghini.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru